Σάββατο 20 Ιουλίου 2019
x

ΡΕΖΕΡΒΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ…

Στην Ελλάδα των συναρμοδίων και αναρμοδίων, οι ευθύνες δεν είναι εύκολο να αποδοθούν. Το σύστημα είναι παλιό και δοκιμασμένο, προκειμένου να μη βρεις ποτέ άκρη, ούτε καν «να την ψάξεις», όταν θα χρεια

Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Στην Ελλάδα των συναρμοδίων και αναρμοδίων, οι ευθύνες δεν είναι εύκολο να αποδοθούν. Το σύστημα είναι παλιό και δοκιμασμένο, προκειμένου να μη βρεις ποτέ άκρη, ούτε καν «να την ψάξεις», όταν θα χρειαστεί. Του λόγου το αληθές, αποδεικνύεται ξεκάθαρα στο θέμα της παραχώρησης θέσεων στάθμευσης σε προξενεία, ΜΜΕ, κέντρα πολιτισμού κ.α.

Οι άδειες -δωρεάν και με το νόμο - μπορεί να δίνονται κατόπιν εισήγησης αντιδημαρχίας δημοτικών έργων, όμως η τελική απόφαση ανήκει στο Δημοτικό Συμβούλιο, διότι οι αιρετοί σε τέτοια θέμα είναι…αμείλικτοι και ανεπηρέαστοι! Όμως οι…συναρμοδιότητες δεν σταματούν εδώ. Στην περίπτωση κατάληψης του «ρεζερβέ» χώρου παρκινγκ, ο «ιδιοκτήτης» φωνάζει γερανό της τροχαίας – και όχι της Δημοτικής Αστυνομίας που δεν διαθέτει ούτε για δείγμα - διότι έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να του προσέχει τη δημόσια Θέση παρκινγκ που του παραχωρήθηκε, με όλες τις σφραγίδες και τα παράβολα προς διευκόλυνση του έργου του!
 
Η δε αντιδημαρχία Δημοτικής Αστυνομίας ουδεμία σχέση έχει, όπως άφησα να εννοηθεί πριν από λίγες μέρες σε σχετικό ρεπορτάζ της Voria.gr, με αφορμή τη «παράσυρση» τροχονόμου από οδηγό ΙΧ που κατέλαβε μια τέτοια περιζήτητη θέση. «Οι άδειες αυτές δίνονται ύστερα από εισήγηση της Αντιδημαρχίας Δημοτικών Έργων και Κυκλοφορίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και εκδίδει την οριστική απόφαση», μου ξεκαθάρισαν για άλλη μια φορά οι συνεργάτες του στρατηγού Αθανάσαρου, οι οποίοι παρακολουθούν ανελλιπώς την ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Συνεπώς, καλά έγραφα ότι η ΕΛ.ΑΣ καλείται να…φυλάει και να προσέχει - εκτός από τις ζωές μας και τις περιουσίες μας  - και τα…πεζοδρόμια που παραχωρούνται σε ιδιώτες! Δηλαδή, με λίγα λόγια και σ΄ αυτή «την ιστορία για αρκούδες» άλλος εισηγείται, άλλος αποφασίζει, άλλος τρέχει με γερανούς κι άλλος…απλός πολίτης την πληρώνει, κάθε φορά που δεν βρίσκει ελεύθερους χώρους για το ΙΧ του και τη δική του διευκόλυνση.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ