Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
x

ΡΗΓΑΣ ΓΙΑ ΑΡΘΡΟ ΣΗΜΙΤΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

«Για πρώτη φορά μετά από μία 10ετία ο ελληνικός λαός και μόνο αυτός καλείται να αξιολογήσει το πρόγραμμα του πρωθυπουργού», δήλωσε ο ΑΝΥΕΘΑ.

Νέα σφοδρή επίθεση στην πρόσφατη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Ρήγας χαρακτηρίζοντας το άρθρο «προβληματικό».

«Ο πρωθυπουργός παρουσίασε χθες ένα πρόγραμμα πλήρως κοστολογημένο, που μεριμνά για όλους και όχι για τους λίγους και τους ημέτερους, που περιλαμβάνει 12 εμβληματικές δεσμεύσεις για υλοποίηση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την επομένη κιόλας των εθνικών εκλογών και το οποίο, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, καλείται να αξιολογήσει και να εγκρίνει ο ελληνικός λαός και μόνο αυτός, χωρίς να περιμένει την έγκριση της τρόικας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN TV».

Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στα πρόσφατα «θετικά μέτρα», τονίζοντας πως «δεν πρόκειται για παροχές, αλλά για επιστροφή του υπερπλεονάσματος».  
«Εμείς δεν επιλέξαμε τον περιορισμό του κοινωνικού κράτους, άλλοι έκαναν την περίοδο 2010-2014 τέτοιες επιλογές, με καταστροφικά για την κοινωνία αποτελέσματα», πρόσθεσε. «Αποτελεί βασικό μας στόχο η μη διεύρυνση των ανισοτήτων, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η χώρα έχει σοβαρά προβλήματα στην αναπτυξιακή της πορεία, γεγονός που δεν καταλαβαίνει η ΝΔ», επανέλαβε.

Όσον αφορά στην τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι «δεν χρειάζεται να υπάρχει καμία ανησυχία στον ελληνικό λαό. Έχουμε καταφέρει, παρά τα αντιμαχόμενα συμφέροντα που υπάρχουν, να έχουμε μια καλή συνεννόηση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα υπερασπίσουν την ακεραιότητα της χώρας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» επανέλαβε.

Όσον αφορά στο άρθρο του κ. Σημίτη στην «Καθημερινή», ο κ. Ρήγας επανέλαβε ότι «ο κ. Σημίτης στη δημόσια παρέμβασή του, άφησε υπονοούμενα, δείχνει μια στάση εκχώρησης πραγμάτων. Αυτό το κείμενο ήταν προβληματικό ως προς τα εθνικά μας συμφέροντα», πρόσθεσε και προέτρεψε τον πρώην πρωθυπουργό «να είναι πάρα πολύ προσεκτικός και να αναστοχάζεται το τι έχει κάνει και πώς διαμόρφωσε ορισμένα πράγματα».


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ