Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019
x

ΡΗΓΑΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε πως η γειτονική χώρα έχει προβεί σε ενέργειες που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα,

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία αναφορικά με τη στάση της γειτονικής χώρας στα ενεργειακά ζητήματα έστειλε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», ο Παναγιώτης Ρήγας.

«Οι βλέψεις και η συμμετοχή της Τουρκίας σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το ενεργειακό πεδίο πρέπει να απορρέουν από το πλαίσιο των εν ισχύ διεθνών συμβάσεων και με βάση το Διεθνές Δίκαιο ξέρουμε ο καθένας τί δικαιούται», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ενώ διεμήνυσε ακόμη ότι «οι όποιες αμφισβητήσεις πρέπει να λυθούν με άλλο τρόπο και όχι με τέτοιες ενέργειες».

Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, η Τουρκία έχει αυξήσει τους τόνους της ρητορικής της κι έχει προβεί σε ενέργειες που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. «Οι γείτονές μας οφείλουν να είναι προσεκτικοί στην τήρηση των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών» συνέστησε. «Η στάση που κρατά η Τουρκία δεν τη βοηθά στην εξέλιξη και στην ευρωπαϊκή πορεία της» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, τονίζοντας ότι «η χώρα μας είναι ασφαλής και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μας προφυλάσσουν από οποιαδήποτε αμφισβήτηση».

Για την επέκταση των χωρικών υδάτων, το στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε ότι «εμείς επιδιώκουμε να τελειώνουν τα προβλήματα και να αξιοποιούμε τον παραγωγικό πλούτο. Είναι λάθος να μην προχωράς πράγματα που μπορείς να τελειώσεις. Η οικονομία μας το χρειάζεται. Όπου έχουμε συνεννοηθεί και υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες, θέλουμε να διευθετήσουμε οριστικά τα ζητήματα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ