Skip to main content

Ρημάζουν οι Λαχανόκηποι Θεσσαλονίκης-Καταγγελίες κατοίκων της περιοχής

Η περιοχή παραμένει σήμερα εγκαταλελειμμένη, ούσα εκτός σχεδίου πόλως, αν και αποτελεί μέρος πολιτικών εξαγγελιών για τη δημιουργία business center.

Σε σκουπιδότοπο φαίνεται πως έχει μετατραπεί η περιοχή των Λαχανόκηπων στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, ένα σημείο που πριν λίγα χρόνια προμήθευε με λαχανικά την πόλη, από τους 200 καλλιεργητές που δραστηριοποιούνταν εκεί.

Η περιοχή παραμένει σήμερα εγκαταλελειμμένη, ούσα εκτός σχεδίου πόλως, αν και αποτελεί μέρος πολιτικών εξαγγελιών για τη δημιουργία ενός business center.

«Μια περιοχή με ιστορική αξία έχει μετατραπεί σε άντρο παραβατικών, σε απέραντο σκουπιδότο και σε ύστατο καταφύγιο αστέγων και άλλων περιθωριακών στοιχείων που συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στα παρατημένα παραπήγματα», τόνισαν μιλώντας στο Radio North 98, ο κ. Δημήτρης Τζέκης, εκπρόσωπος της Κοινωνίας των Πολιτών και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών.

«Υπάρχει σχεδιασμός και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έχει ήδη υποβάλει σχέδιο ένταξης των Λαχανόκηπων στο σχέδιο πόλης στο αρμόδιο υπουργείο, θα χρειαστεί όμως χρόνος», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Σωκράτης Δημητριάδης. «Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η δράση για την αναμόρφωση της περιοχής.»