Skip to main content

Ρύπανση περιορισμένης έκτασης στη θάλασσα της Νέας Καλλικράτειας

Στη θαλάσσια περιοχή παρατηρήθηκε ιριδίζον φιλμ πετρελαιοειδούς ουσίας, άγνωστης προέλευσης, η οποία εξαπλώθηκε σε απόσταση 50 τετραγωνικών μέτρων

Περιστατικό ρύπανσης από καύσιμο σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Λευκού Καταφυγίου στη Νέα Καλλικράτεια στις 24 Αυγούστου, στις 5.20 το απόγευμα.

Στη θαλάσσια περιοχή παρατηρήθηκε ιριδίζον φιλμ πετρελαιοειδούς ουσίας, άγνωστης προέλευσης, η οποία εξαπλώθηκε σε απόσταση 50 τετραγωνικών μέτρων. Σύμφωνα με το λιμενικό, η ρύπανση αποκαταστάθηκε με ανάδευση από ιδιωτικό σκάφος και ρίψη αντιρυπαντικών. Κατά την αυτοψία της 25η Αυγούστου που διενεργήθηκε από την υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι η ρύπανση είχε διαλυθεί πλήρως.

«Αντιδράσαμε εγκαίρως και καταπολεμήθηκε το φαινόμενο», σημείωσε μιλώντας στη voria.gr ο δήμαρχος Προποντίδας, Μανώλης Καρράς.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Χθες το απόγευμα, στην περιοχή της Σωζόπολης, περίπου 10 χιλιόμετρα μακρυά από τη Νέα Καλλικράτεια παρατηρήθηκε επίσης μια πολύ μικρή ρύπανση (ιριδίζον φιλμ στο νερό), η οποία ωστόσο ήταν αυτοδιαλυόμενη και δεν έχρηζε παρέμβασης από το λιμενικό. Σύμφωνα με το ίδιο και μετά από αυτοψία που διενήργησε χθες το απόγευμα στην περιοχή, τα δύο περιστατικά δεν συνδέονται.

φωτογραφία αρχείου