Skip to main content

Ρίψεις εμβολίων - δολωμάτων στην Ημαθία κατά της λύσσας

Η Περιφέρεια εφιστά την προσοχή των πολιτών για τις ρίψεις εμβολίων - δολωμάτων που θα πραγματοποιήσει σε περιοχές της Ημαθίας κατά της λύσσας.

Ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων από αέρος θα πραγματοποιηθούν αύριο 17 Οκτωβρίου και στις 30 Οκτωβρίου σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, στο πλαίσιο του προγράμματος της «εναέριας ρίψης - διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων».

Οι περιοχές, όπου θα πραγματοποιηθούν οι ρίψεις, είναι η Αγκαθιά, η Κυψέλη, η Πρασινάδα, ο Πλάτανος και το Κλειδί.

Όσον αφορά τη διαχείριση των εμβολιακών δολωμάτων, η Περιφέρεια γνωρίζει στους πολίτες τα εξής, προκειμένου να τα διαχειριστούν με ασφάλεια για  να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού της λύσσας:

Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό λύσσας και σε περίπτωση επαφής με αυτό, πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα τον γιατρό. Σε περίπτωση επαφής με τα χέρια πλένετε  αμέσως σχολαστικά τα χέρια σας με σαπούνι και επισκέπτεστε αμέσως τον γιατρό (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ή ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ).

Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων εμβολιακών δολωμάτων (μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού), σε αγροτικές, δασώδεις ή κατοικημένες περιοχές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ Ή ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.

Σε κάθε περίπτωση εύρεσης τέτοιων εμβολιακών δολωμάτων ενημερώνουμε άμεσα την τοπική κτηνιατρική αρχή (Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ-Μητροπόλεως 44 – Βέροια, τηλ. 23313 50193, 50135), προκειμένου να τα διαχειριστεί με ασφάλεια.

Η  υπηρεσία θα επανέλθει για να γνωστοποιήσει κάθε νεότερο.