Skip to main content

Ρύθμιση ανάσα για ληξιπρόθεσμα πληγέντων σε Σκόπελο, Σποράδες

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υπέγραψε απόφαση για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων τον νησιωτικών περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Ρύθμιση ανάσα για καταβολή ληξιπρόθεσμων σε 24 ίσες μηνιαίες δόσεις θέτει σε ισχύ το υπουργείο Οικονομικών για τους πληγέντες από έντονα καιρικά φαινόμενα στην Σκόπελο και τις Σποράδες.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, υπογράφηκε από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η υπουργική απόφαση με την οποία ρυθμίζονται τα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη κατά τις ισχύουσες διατάξεις του ΚΕΔΕ και του ΚΦΔ σε ίσες μηνιαίες δόσεις χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής που αντιστοιχούν σε αυτά των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στο Δήμο Σκοπέλου της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, ο οποίος κηρύχτηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν.

Η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία ήταν ληξιπρόθεσμα μέχρι την έκδοση της απόφασης της υφυπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1020/9.2.2017 (ΦΕΚ 457 Β’/16.2.2017) και η είσπραξή τους ανεστάλη με την παράγραφο 2 της ανωτέρω απόφασης.

Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι τις 31.5.2017. Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται μέχρι την 31.5.2017 και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών.