Skip to main content

Ρήξη στον ΣΕΒΕ: Διαμαντίδη στηρίζει κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο των Προέδρων

Αλλαγή δεδομένων στον ΣΕΒΕ όπου μέχρι πριν λίγες μέρες ο Θανάσης Κουϊμτζής φαινόταν φαβορί για την προεδρία του. Ανοιχτό ενδεχόμενο για δύο ψηφοδέλτια

Γράφαμε σήμερα για την κινητικότητα που παρατηρείται πέριξ του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ, καθώς τον Ιούνιο υπάρχουν αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέας διοίκησης. Δεν πρόλαβε να... στεγνώσει το μελάνι και τα νέα έρχονται καταιγιστικά.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η πλειοψηφία του συμβουλίου των προέδρων του Συνδέσμου (οι Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Λακασάς, Βασίλης Θωμαΐδης, Θωμάς Αλγιανάκογλου, Αντώνης Δούδος) αποφάσισε να προτείνει για επόμενο πρόεδρο του Συνδέσμου τον κ. Σίμο Διαμαντίδη, της εταιρείας κατασκευής διχτυών ΔΙΟΠΑΣ. Με τη συγκεκριμένη επιλογή διαφώνησε το έβδομο μέλος του συμβουλίου και πρόεδρος της Ζώνης Καινοτομίας Κυριάκος Λουφάκης, όπως διευκρίνισε o ίδιος στη Voria.gr.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθούν δύο δεδομένα:

Πρώτον, ότι -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- το ίδιο άτυπο συμβούλιο πριν από δύο μήνες είχε προκρίνει για πρόεδρο τον κ. Αθανάσιο Κουιμτζή, του Kouimtzis Group. Μάλιστα, ο πρόεδρος Γ. Κωνσταντόπουλος είχε χρίσει τον κ. Κουιμτζή εντεταλμένο σύμβουλο του ΣΕΒΕ για τη βιομηχανία, ιδιότητα με την οποία είχε εκπροσωπήσει τον Σύνδεσμο τόσο σε μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα όσο και στο πρόσφατο κυβερνητικό ταξίδι στη Σαουδική Αραβία. Τι άλλαξε τις τελευταίες εβδομάδες; Φήμες κάνουν λόγο για... άνωθεν παρεμβάσεις, που φτάνουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και την κορυφή άλλου επιχειρηματικού φορέα της Θεσσαλονίκης με ειδικό βάρος.

Δεύτερον, πρόσφατα ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γ. Κωνσταντόπουλος έλαβε επιστολή, την οποία υπογράφουν βαριά ονόματα της επιχειρηματικότητας της Β. Ελλάδος, μέλη του ΣΕΒΕ, που εξέφραζαν τη στήριξή τους στον Αθ. Κουιμτζή. Με αυτά τα δεδομένα είναι σαφές ότι στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ υπάρχει διχασμός, που ενδέχεται να εκφραστεί και στις εκλογές με δύο υποψηφιότητες. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση του κ. Κουιμτζή, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι σοβαρά προβληματισμένος και τις επόμενες μέρες αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις του.