Skip to main content

Ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται υπό πίεση από τις αποκαλύψεις που φέρνει στο φως η έρευνα του Ρόμπερτ Μάλερ για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές

Την πόρτα της εξόδου στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, αναμένεται να δείξει πολύ σύντομα ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σχεδιάζει έναν ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται υπό πίεση από τις αποκαλύψεις που φέρνει στο φως η έρευνα του Ρόμπερτ Μάλερ για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016, ενώ θέλει να αρχίσει ουσιαστικά μία άτυπη προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ o Aμερικανός πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά σε στενό συνεργάτη του: «Σταμάτα να τηλεφωνείς στον Τζον Κέλι για οποιοδήποτε θεμα. Να τηλεφωνείς στον Νικ. Αυτός είναι ο άνθρωπός μου».

Ο Κέλι ανέλαβε τα καθήκοντα του προσωπάρχη πέρυσι με στόχο να βάλει τάξη στον Λευκό Οίκο, όπου η κατάσταση περιγραφόταν ως χαοτική. Ήρθε ωστόσο επανειλημμένα σε σύγκρουση με τον Ντόναλντ Τραμπ και η αποχώρησή του θεωρείται πλεόν θέμα ημερών.