Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΡΟΔΟΠΗ: ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΗΞΕ ΕΠΕΙΔΗ… ΕΠΑΘΕ ΛΑΣΤΙΧΟ

Ένας 46χρονος οδηγός ΙΧ δεν συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών στη Ροδόπη και ακολούθησε καταδίωξη που έληξε λόγω βλάβης ελαστικού.

Τρεις συνολικά διακινητές μεταναστών, ένας 20χρονος Έλληνας και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 46 και 19 ετών, συνελήφθησαν χθες στην περιοχή της Ροδόπης ενώ προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 31 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ηλικίας 20 και 19 ετών, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε  φορτηγό (φωτογραφία), με οδηγό τον 20χρονο και να μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα 22 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία ο 20χρονος κατηγορείται επίσης παράβαση του νόμου περί όπλων διότι βρέθηκε στην κατοχή του ένα μαχαίρι, ενώ ο  19χρονος συνοδηγός του οχήματος, ο οποίος επιχείρησε να διαφύγει πεζός και τελικά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 46χρονο οδηγό ΙΧ προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αυτός όμως δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια το όχημα λόγω βλάβης ελαστικού, εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε πρανές, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ο 46χρονος διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα μη νόμιμους μετανάστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ