Skip to main content

Μεγάλες καταστροφές από το χαλάζι σε Ροδόπη και Έβρο

Δέντρα ξεριζώθηκαν από την ένταση των ανέμων, όπως στο Φανάρι της Ροδόπης και στους Αγίους Θεοδώρους - Δείτε ποιες περιοχές «σάρωσε» το χαλάζι

Πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και μεγάλες καταστροφές από το χαλάζι σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις λόγω, προκάλεσε η καταιγίδα που σάρωσε το απόγευμα τη Ροδόπη.

Το χαλάζι που έπεσε σε περιοχές όπως στον Ίασμο, στην Μελέτη, στην Αμβροσία, στην Αίγειρο, στο Κόσμιο, στην Ξυλαγανή κ.α. κατέστρεψε βαμβακοφυτείες, καλαμπόκια, δένδρα, αμπέλια και άλλες καλλιέργειες.

Στον Ίασμο η ένταση της βροχής ήταν τέτοια που τα ορμητικά νερά κατέβασαν από το βουνό τόνους λάσπης. Κεντρικοί δρόμοι πλημμύρισαν και ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν ό,τι βρήκαν στο διάβα τους.

Δέντρα ξεριζώθηκαν από την ένταση των ανέμων, όπως στο Φανάρι της Ροδόπης και στους Αγίους Θεοδώρους. Ιρλανδικές διαβάσεις καλύφθηκαν από χειμάρρους με την διέλευση από εκεί να κρίνεται απαγορευτική, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι για τους διερχόμενους οδηγούς.

Μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα προκάλεσαν λίγα λεπτά έντονης χαλαζόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Οι κάτοικοι και επιχειρηματίες των οικισμών της Μάκρης, των Δικέλλων, της Μεσημβρίας, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είδαν να θρυμματίζονται τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους, οι βιτρίνες των καταστημάτων τους, παράθυρα και τζαμαρίες των σπιτιών τους, από τις μπάλες χαλαζιού, που όπως λένε ήταν σε μέγεθος μήλου. Στην πλατεία της Μάκρης οι αστυνομικές Αρχές καταγράφουν ήδη τις ζημίες των οχημάτων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η πυροσβεστική.

φωτογραφία αρχείου