Skip to main content

Ροδόπη: Ο δήμαρχος Ιάσμου προτείνει το δημαρχείο να πάρει το όνομα του Λάμπρου Μαργαρίτη

Ο δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, υπήρξε φοιτητής του Λάμπρου Μαργαρίτη και δήλωσε συγκλονισμένος από τον χαμό του. Η πρότασή του.

O δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, αποφάσισε να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου, να ονομαστεί ως κτήριο Λάμπρου Μαργαρίτη το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Ιάσμου, αφού ολοκληρωθούνοι εργασίες ανακαίνισής του.

Ο Οντέρ Μουμίν επικοινώνησε με τον δήμαρχο του τόπου καταγωγής του αποβιώσαντος κορυφαίου ποινικολόγου, τον δήμαρχο Αργιθέας Καρδίτσας, και ζήτησε την άδειά του.

Στην σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Οντέρ Μουμίν αναφέρει:

«Ο εν ζωή καθηγητής Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγητής επίσης της Εθνικής Σχολής Δικαστών και Εισαγγελέων, εκ των κορυφαίων ποινικολογούντων διεθνώς, ο Λάμπρος Μαργαρίτης ήτανε ένας ανυπέρβλητος επιστήμονας.
Όταν πληροφορήθηκα την είδηση του θανάτου του πάγωσα.

Σκέφτηκα όλα εκείνα τα άβγαλτα παιδιά που ταξιδέψαμε από την επαρχία και είχαμε την τιμή και την τύχη να μας διδάξει Ποινική Δικονομία και Εμβάθυνση Ποινικής Δικονομίας.

Αμέσως επικοινώνησα με τον δήμαρχο του τόπου καταγωγής του, τον συνάδελφο δήμαρχο Αργιθέας Καρδίτσας, ζητώντας την άδειά του, του μετέφερα τη σκέψη μου να προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου, να ονομαστεί ως κτίριο Λάμπρου Μαργαρίτη το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Ιάσμου, με την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισής του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της όμορφης Θεσσαλονίκης που τον σκεπάζει.

Σε ευχαριστώ για όλα όσα μας δίδαξες κ. Καθηγητά».