Skip to main content

Ρόδος: Κατηγορήθηκε για δολοφονία που δεν διέπραξε – Τον αθώωσαν τα δακτυλικά αποτυπώματα

Καταδικάστηκε σε ισόβια για τη γυναικοκτονία της συντρόφου του και τώρα αποδεικνύεται ότι δεν τη διέπραξε ποτέ - Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Αναβίωσε χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου στη Ρόδο, η υπόθεση με κατηγορούμενο έναν 54χρονο Αλβανό που είχε κριθεί ένοχος ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 43χρονης Ρουμάνας συντρόφου του, μητέρας τριών παιδιών.

Ο κατηγορούμενος ήταν ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Ο 54χρονος είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο του 2015 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και μόλις πρόσφατα προέκυψαν νέα στοιχεία που υπέδειξαν πως δεν διέπραξε τελικά τον φόνο για τον οποίο κατηγορήθηκε. Πιο συγκεκριμένα ο υπαστυνόμος Β’ Μιχάλης Σπανάκης, επικεφαλής του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου έδωσε στοιχεία από την ταυτοποίηση αποτυπωμάτων (δακτυλοσκόπηση) που ελήφθησαν από το μπάνιο στο οποίο βρέθηκε νεκρή από μαχαιρώματα η γυναίκα.

Προέκυψε συγκεκριμένα ότι δακτυλικά αποτυπώματα που ελήφθησαν από πλακάκια του μπάνιου, δίπλα στο άψυχο σώμα της 43χρονης, ανήκουν με απόλυτη βεβαιότητα σε έναν Πακιστανό, ο οποίος διέμενε με ομοεθνείς του σε διαμέρισμα ορόφου στην πολυκατοικία, όπου διεπράχθη το έγκλημα.

Χθες, όπως μετέδωσε το dimokratiki.gr, κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου και επεσήμανε επιπροσθέτως ότι δεν μπορεί το συγκεκριμένο έγκλημα να έγινε από τον κατηγορούμενο μέσα σε 6 λεπτά και συγκεκριμένα από την 01.38 που αναχώρησε από την εργασία του σε φούρνο έως τη 01.44 όταν τηλεφώνησε για να ενημερώσει για το έγκλημα τις αρχές.

Η πλευρά του κατηγορούμενου, που εκπροσωπείται από την δικηγόρο Γιάννα Παναγοπούλου, υπεραμύνθηκε και χθες της αθωότητας του. Το δικαστήριο δεν εξέδωσε απόφαση επί της ενοχής ή της αθωότητας του κατηγορούμενου, ο οποίος θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι να επανακριθεί συνολικά η υπόθεση ενώ παρήγγειλε μια σειρά από ανακριτικές πράξεις κρίνοντας ότι η όλη έρευνα που έχει διενεργηθεί είναι πλημμελής.