Skip to main content

Ρόδος: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για κατασκοπεία

Οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό. Ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα-Ανακρίτριας.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο 52χρονος πρώην μάγειρας πλοίου για την υπόθεση κατασκοπείας στο νησί, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Οι ανωτέρω κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dimokratiki.gr, ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου πέρασε την πόρτα του γραφείου της κ. Ανακρίτριας στις 10.15 το πρωί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας μάλιστα αλεξίσφαιρο γιλέκο και η απολογία του διήρκεσε μέχρι τις 12.40.