Skip to main content

Ρόδος: Σε δίκη παραπέμπεται ο 48χρονος που μαχαίρωσε αστυνομικό στη Ρόδο

Σε δίκη παραπέμπεται ο 48χρονος που κατηγορείται πως μαχαίρωσε έναν αστυνομικό στη Ρόδο τον περασμένο Μάιο - Το χρονικό της υπόθεσης.

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, προσβολή συμβόλου ιδιαίτερης εθνικής σημασίας, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων που διέτρεξαν σοβαρό προσωπικό κίνδυνο από πρόσωπο που οπλοφορούσε και εξύβριση κατά συρροή, παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου ο 48χρονος Έλληνας που κατηγορείται πως μαχαίρωσε έναν αστυνομικό στη Ρόδο τον περασμένο Μάιο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την 4η Μαΐου 2021 και περί ώραν 06:10 ειδοποιήθηκε το κέντρο άμεσης δράσης της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου για άτομο που επέβαινε σε ένα φορτηγό αυτοκίνητο άσπρου χρώματος, χωρίς πινακίδες, με σπασμένο το φανάρι του συνοδηγού, το οποίο αφαίρεσε από τον ιστό του Βωμού της Πατρίδας την ελληνική σημαία, αφού προηγουμένως έκοψε με μαχαίρι το σχοινί. Κατευθύνθηκε σύμφωνα με την καταγγελία προς την οδό Παπανικολάου.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνα για την σύλληψή του και τον εντόπισαν περί ώραν 07:00 έξω από το Εθνικό Θέατρο Ρόδου. Στην θέα των αστυνομικών ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και κατευθύνθηκε από την οδό 7ης Μαρτίου προς την Μεσαιωνική Πόλη, ενώ παραβίασε δύο ερυθρούς σηματοδότες. Αστυνομικοί που τον καταδίωξαν κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν στην ακτή Σακτούρη. Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 48χρονος που μαχαίρωσε αστυνομικό

Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει κάνοντας χρήση ενός πυροσβεστήρα, εξυβρίζοντας τους αστυνομικούς. Χτύπησε με την γροθιά του έναν αστυνομικό (υπαρχιφύλακα) στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι με μήκος λάμας 40 εκατοστών τού κατάφερε σοβαρό τραύμα στην κοιλιακή χώρα κάτω από τον ομφαλό. Ο δράστης προσπάθησε να επιτεθεί εκ νέου μανιωδώς κατά του αστυνομικού και εκείνος πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο στον αέρα για να τον εκφοβήσει. Ο κατηγορούμενος άφησε το μαχαίρι και οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να τον δεσμεύσουν.

Στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκε ένα μίνι-οπλοστάσιο και συγκεκριμένα:

δύο πυροσβεστήρες,
δύο τσεκούρια,
ένα κατσαβίδι,
3 αυτοσχέδια κοντάρια
κι ένα μεταλλικό δρεπάνι.

Διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του στην Ψίνθο παρουσία δικαστικού λειτουργού αλλά δεν προέκυψε κάτι.

Οπως δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο, ο ανθρωποκτόνος δόλος του κατηγορουμένου ήταν εμφανής και προκύπτει τόσο από το μέσο που χρησιμοποίησε, δηλαδή ένα μαχαίρι με μεγάλο μήκος λάμας, ικανό να εισχωρήσει σε μεγάλο βάθος σχεδόν μισού μέτρου, εντός της κοιλιακής χώρας και από το γεγονός ότι μετά την πρώτη επίθεση, επιχείρησε και δεύτερη κατά άλλου αστυνομικού και τέλος και τρίτη επίθεση με το ίδιο μαχαίρι κατά του ιδίου, στοχεύοντάς τον αυτή την φορά στο στήθος για να τον αποτελειώσει, ενώ απετράπη μόνο υπό την απειλή των υπηρεσιακών όπλων των αστυνομικών, που του ζήτησαν επιτακτικά να πετάξει το μαχαίρι, πράγμα που έπραξε, φοβούμενος πλέον για την δική του ζωή. Tο δικαστικό συμβούλιο αποδέχτηκε ότι ο ανθρωποκτόνος δόλος του κατηγορουμένου ήταν εμφανής

Πηγή: dimokratiki.gr