Skip to main content

Ρόδος: Συνελήφθη πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ για εξαπάτηση με το ρεύμα

Ένας 52χρονος ηλεκτρολόγος, πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ συνελήφθη μετά την έκδοση εντάλματος εις βάρος του, από την ανακρίτρια Ρόδου

Στα χέρια των διωκτικών αρχών της Ρόδου βρίσκεται από προχθές ένας ακόμη εμπλεκόμενος στην υπόθεση εξαπάτησης συμπολιτών μας, στους οποίους έταζαν να εξαφανίσουν τα χρέη τους προς τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», πρόκειται για 52χρονο ηλεκτρολόγο πρώην υπάλληλο της ΔΕΗ ο οποίος και συνελήφθη προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά την έκδοση εντάλματος σε βάρος του, από την ανακρίτρια Ρόδου!

Στο μεταξύ, χθες απολογήθηκε και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και ο 41χρονος αλλοδαπός από την Μολδαβία (πέμπτος εμπλεκόμενος) υπάλληλος εταιρείας που αναλαμβάνει εργολαβίες της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ η 47χρονη Ροδίτισσα κατέθεσε προσφυγή για την αποφυλάκισή της, προσκομίζοντας απόδειξη με την οποία αποδεικνύεται ο ισχυρισμός της ότι και αυτή είναι θύμα!

Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία

Συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Κωνσταντίνο Ταμπάκη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου ο 41χρονος αλλοδαπός από τη Μολδαβία για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος όχι μόνο δήλωσε ότι τίποτα από τα όσα του καταλογίζονται δεν ισχύουν αλλά τόνισε ότι «υπάρχει πλήρης έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για τη θεμελίωση ένδειξης τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος, και μόνο οι μαρτυρικές καταθέσεις δύο συγκατηγορουμένων του τον εμπλέκουν».

Αν και σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ο 41χρονος φέρεται να ήταν αυτός που μαζί με τον 28χρονο συγκατηγορούμενο του αναλάμβαναν πληροφόρηση για τα σπίτια στα οποία θα κόβονταν η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, ότι ήταν ένας εξ αυτών που έκοβε το ρεύμα και έκανε και στη συνέχεια τις παράνομες επανασυνδέσεις, και μάλιστα έναντι αμοιβής, ο ίδιος έχει διαφορετική άποψη.

Κατά την απολογία του χθες, τόνισε μεταξύ άλλων πως ουδεμία σχέση έχει με όσα έχουν δηλώσει τόσο ο 40χρονος όσο και ο 28χρονος και πως εκείνος τη μόνη σύνδεση που αναγνωρίζει είναι μίας καρκινοπαθούς στην Ιαλυσό προκειμένου να της δώσει περιθώριο 2-3 ημερών να τακτοποιήσει τα θέματα της, την οποία και έκανε χωρίς χρήματα.

Όλες οι υπόλοιπες περιπτώσεις προκύπτουν μόνο από τις καταθέσεις των συγκατηγορουμένων του, και όχι – όπως ο ίδιος τόνισε στην απολογία του- από τις καταθέσεις των μαρτύρων – «θυμάτων».

Μάλιστα τόνισε επίσης πως όταν άρχισε να έχει κάποιες υποψίες περί παράνομης δράσης για τον 40χρονο, «αμέσως απομακρύνθηκε από αυτόν και ουδέποτε ενέδωσε σε όποιες ακόμη και φαινομενικά νόμιμες παροτρύνσεις του και ουδέποτε έλαβε το παραμικρό ποσό από αυτόν ή άλλον για παράνομες συνδέσεις».

Τέλος ο 41χρονος είπε πως «μόνη και ασφαλής αποδεικτική οδός για να αποδειχθούν τα λεγόμενα του, είναι ο επανέλεγχος από τον αρμόδιο ΔΕΔΔΗΕ της λίστας με τις διακοπές και επανασυνδέσεις που έχει κάνει» έλεγχος που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη με εντολή του διευθυντή της ΔΕΗ.

Για το λόγο αυτό και ο 41χρονο ζητά να προσκομιστεί το αποτέλεσμα του ελέγχου ή να καταθέσει σχετικά ο αρμόδιος ανώτερος υπάλληλος της ΔΕΗ.

Ζητά να αποφυλακιστεί

Την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης έστω και με περιοριστικούς όρους ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου στο οποίο προσέφυγε χθες, δια του συνηγόρου της κ. Ιωάννη Φλεβάρη, η 47χρονη Ροδίτισσα.

Η κατηγορούμενη και στην προσφυγή της αρνείται για ακόμη μία φορά τις βαρύτατες κατηγορίες που έχουν ασκηθεί σε βάρος της για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος.

Η ίδια μάλιστα προς επιβεβαίωση των όσων είχε δηλώσει προχθές κατά την απολογία της, ότι δηλαδή και εκείνη είναι θύμα, προσκόμισε σχετική απόδειξη από την ιδιωτική εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από την οποία φαίνεται ότι έχει καταβάλλει ποσό 200 ευρώ για να τακτοποιηθεί το ρεύμα του σπιτιού της.

Τα χρήματα δε αυτά της τα είχε δώσει η μητέρα της από τη σύνταξή της όπως η ίδια αναφέρει και επαναλαμβάνει πως η εργασία της αφορούσε την αποστολή των δικαιολογητικών και για αυτήν έπαιρνε συνήθως 15 έως 20 ευρώ από τον 40χρονο για τον οποίο πίστευε ότι ασκεί νόμιμη δραστηριότητα.

Η 47χρονη στη προσφυγή της τονίζει επίσης ότι δεν εξαπάτησε κάποιον αλλά αντίθετα είπε σε όλους (και αυτό όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας το καταθέτουν) ότι δεν γνωρίζει τα σχετικά με την αλλαγή παρόχου και πρέπει ο ίδιος ο 40χρονος να τους τα εξηγήσει.
Η ίδια αναφέρει εξάλλου πως ούτε τους συγκατηγορούμενους της γνωρίζει, (κάποιους τους συνάντησε μία ή δύο φορές και κάποιους ουδέποτε τους έχει συναντήσει). Για όλους τους λόγους αυτούς ζητά να αφεθεί ελεύθερη έως την εκδίκαση της υπόθεσης της έστω και με περιοριστικούς όρους.