Skip to main content

Ρόδος: Θετικός στον κορωνοϊό καλεσμένος σε γάμο στη Θεσσαλονίκη

Ο εργαζόμενος, είχε μεταβεί τις προηγούμενες μέρες, σε γάμο που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Αρνητικά τα αποτελέσματα στα μέλη της οικογένειάς του.

Θετικός στον ιό του κορωνοϊού βρέθηκε σήμερα υπάλληλος σε υπηρεσία του δήμου της Ρόδου, γεγονός που κινητοποίησε αμέσως τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, ο εργαζόμενος, είχε μεταβεί τις προηγούμενες μέρες, σε κοινωνική εκδήλωση-γάμο που έγινε στη Βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη και όπως όλα δείχνουν η μετάδοση του ιού έγινε είτε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, είτε στη διάρκεια του ταξιδιού. Ο ίδιος δεν έχει ιδιαίτερα συμπτώματα, αλλά τέθηκε άμεσα σε καραντίνα. Η εξέταση (τεστ) που έγινε στα μέλη της οικογένειάς του, είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Η περίπτωση είναι υπό πλήρη έλεγχο, καθώς ιχνηλατήθηκε ήδη το περιβάλλον και οι συναντήσεις  του συγκεκριμένου, που ήρθαν σε επαφή μαζί του (ακόμα και με απλή χειραψία) αλλά συστήθηκε σε όλους αυτούς (με εντολή της διευθύντριας της υπηρεσίας και των υγειονομικών αρχών) να τεθούν σε 10ήμερο κατ οίκον περιορισμό και να θερμομετρώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν δόθηκαν οδηγίες για λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Το κρούσμα σε τουρίστρια

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, μετά από το αποτέλεσμα που έδειξαν οι δειγματολογικοί έλεγχοι που έγιναν με την άφιξή της στο αεροδρόμιο της Ρόδου σε τουρίστρια διαπιστώθηκε ότι η ίδια ήταν θετική στον κορωνοϊό.

Όπως προβλέπεται από το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο, μεταφέρθηκε (με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ) στο ειδικό ξενοδοχείο που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις μαζί με συγγενικό της πρόσωπο, όπου και θα παραμείνει για διάστημα 15 τουλάχιστον ημερών.