Skip to main content

Ρολάν Γκαρός: Εκπληκτική Σάκκαρη πέταξε εκτός τη Μέρτενς και έφυγε για «16»

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 17 στον κόσμο, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση απέναντι στην εξαιρετική Βελγίδα, νο. 15.

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν φανταστική στην τρίωρη μάχη με την Ελίζ Μέρτενς, επικράτησε 2-1 σετ (7-5, 6-7, 6-2) και πήρε για πρώτη φορά στην καριέρα της το εισιτήριο για τη φάση των 16 του Roland Garros.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 17 στον κόσμο, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση απέναντι στην εξαιρετική Βελγίδα, νο. 15, και έκλεισε θέση για τη 16άδα, όπου θα αναμετρηθεί με την τρομερή 22χρονη Αμερικανίδα Σοφία Κένιν, η οποία βρίσκεται στο νο.5 της κατάταξης, είναι κάτοχος ενός τίτλου Grand Slam (Αυστραλιανό), ενώ έφτασε μέχρι και τον τελικό στο Roland Garros του 2020.

Η Μέρτενς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αιφνιδίασε τη Σάκκαρη και έκανε μπρέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ, παίρνοντας στη συνέχεια προβάδισμα 0-2 γκέιμ. Η Ελληνίδα τενίστρια αντεπιτέθηκε, απάντησε με μπρέικ και ισοφάρισε γρήγορα σε 2-2. Στη συνέχεια κρατώντας το σερβίς της μέχρι τέλους έφτασε μέχρι το 6-5 κι εκεί έκανε το καθοριστικό δεύτερο μπρέικ στη Βελγίδα, επικρατώντας τελικά με 7-5 έπειτα από 68 λεπτά.