Skip to main content

Ρολάν Γκαρός: Λύγισε και αποκλείστηκε μετά από επική μάχη η Σάκκαρη

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και ηττήθηκε 2-1 σετ από τη μαχητική Τσέχα Κατερίνα Σινιάκοβα

Έπειτα από μια επική μάχη που διήρκησε 3 ώρες και 10 λεπτά, η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε πρόωρα από το Ρολάν Γκαρός. Η κορυφαία ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 29 στον κόσμο, είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς όμως υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη, είχε χαμηλά ποσοστά στο πρώτο σερβίς, ενώ έκανε και αρκετά νταμπλ φολτς. Ολα αυτά της προκάλεσαν εκνευρισμό χάνοντας την αυτοσυγκέντρωσή της σε καθοριστικά σημεία του ματς.

Αντιθέτως, η Τσέχα Κατερίνα Σινιάκοβα, νούμερο 42 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε πιο καθαρό μυαλό σε κρίσιμα σημεία φτάνοντας σε μια σημαντική νίκη με 2-1 σετ (7-6, 6-7, 6-3), τη δεύτερη εναντίον της Σάκκαρη σε σύνολο τριών αγώνων σε Γκραν Σλαμ. Η Ελληνίδα τενίστρια αδίκησε τον εαυτό της και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά μόλις στον β' γύρο, ενώ πέρυσι είχε φτάσει μέχρι και τον γ' γύρο του Γαλλικού Οπεν.

Οι δυο τους είχαν βρεθεί το 2017 στον πρώτο γύρο του Wimbledon, όπου η Μαρία είχε πάρει τη νίκη στα δύο σετ (2-0), ενώ πέρυσι στον πρώτο γύρο του Australian Open είχε επικρατήσει με 2-1 η Σινιάκοβα.

Έβγαλε εκνευρισμό

Η Σάκκαρη μπήκε φουριόζα στο κορτ 7 κάνοντας νωρίς νωρίς μπρέικ στην αντίπαλό της, η οποία όμως απάντησε αμέσως με δικό της μπρέικ. Η Μαρία όμως έσπασε και πάλι το σερβίς της Σινιάκοβα, όχι μία αλλά δύο φορές, δείχνοντας αποφασισμένη να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ. Μολονότι όμως η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έφτασε μέχρι το 5-1, στη συνέχεια, χαλάρωσε και έβγαλε εκνευρισμό, χάνοντας τέσσερα διαδοχικά γκέιμ (5-5)! Οι δύο παίκτριες κράτησαν το σερβίς τους στα δύο επόμενα γκέιμ (6-6) και το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου όμως η Σινιάκοβα ήταν πολύ πιο ψύχραιμη σε αντίθεση με τη Σάκκαρη που έχασε με 7-5 έπειτα από 61 λεπτά!
Μαραθώνιο σετ 86 λεπτών

Εξίσου κακό ήταν το ξεκίνημα της Ελληνίδας τενίστριας και στο δεύτερο σετ καθώς νωρίς νωρίς βρέθηκε να χάνει με 2-0 γκέιμ. Κάπου εκεί έδειξε να αφυπνίζεται μπροστά στον κίνδυνο του πρόωρου αποκλεισμού και έβγαλε αντίδραση. Έκανε μπρέικ για το 2-1, ακολούθως έσβησε το προβάδισμα της Τσέχας ισοφαρίζοντας σε 2-2, ενώ ακολούθησε και δεύτερο σερί μπρέικ (3-2). Η Σινιάκοβα ωστόσο απάντησε κι αυτή με μπρέικ ισοφαρίζοντας (3-3), ενώ, πήρε ξανά προβάδισμα με 4-3, μολονότι η Σάκκαρη είχε διπλό μπρέικ πόιντ. Η Μαρία διατήρησε το σερβίς της (4-4), το ίδιο όμως και η Σινιάκοβα φτάνοντας στο 5-4. Η Σάκκαρη ισοφάρισε 5-5, η Σινιάκοβα επίσης πήρε το χέρι της (6-5), όπως και η Μαρία (6-6) οδηγώντας και πάλι στο σετ στο τάι μπρέικ.

Εκεί η Τσέχα προηγήθηκε 2-0, η Μαρία ισοφάρισε (2-2), αλλά και πάλι η Σινιάκοβα ήταν πιο ψύχραιμη φτάνοντας στο +3 (5-2). Η Σάκκαρη έβγαλε αντίδραση και ψυχή, ανατρέποντας το σκορ και φτάνοντας στο 6-5 υπέρ της. Η Σινιάκοβα απάντησε στο σετ πόιντ της Σάκκαρη (6-6), που έφτασε και σε δεύτερο σετ μπολ (7-6), που όμως και πάλι χάθηκε (7-7). Ίδιο σκηνικό και στο τρίτο σερί σετ πόιντ της Σάκκαρη (8-7) που βρήκε και πάλι απάντηση από την πεισματάρα Τσέχα (8-8). Το τέταρτο συνεχόμενο σετ πόιντ όμως ήταν και το φαρμακερό για τη Μαρία που πήρε το σετ με 10-8 και έμεινε ολοζώντανη στη μάχη για την πρόκριση. Σημειωτέον ότι το σετ διήρκησε 86 λεπτά!

Το τρίτο σετ δεν άρχισε καλά για τη Σάκκαρη καθώς η Σινιάκοβα έκανε μπρέικ (0-1), όμως η Μαρία απάντησε με μπρέικ (1-1). Οι δύο τενίστριες έπειτα από ώρα έδειξαν αμφότερες συνέπεια στο σερβίς τους μέχρι και το 3-3. Τότε όμως η Σινιάκοβα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Μαρίας, φτάνοντας στο 6-3 με δύο σερί μπρέικ και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την κορυφαία τενίστρια στον κόσμο Ναόμι Οσάκα...

Η Μαρία πάλεψε με σθένος αλλά έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να διακριθεί...