Skip to main content

Ρωμανιάς: Οι διαπραγματευτές δεν ξέρουν τι είναι κοινωνική ασφάλιση

Τις γνώσεις της διαπραγματευτικής ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου περί των θεμάτων κοινωνικής ασφάλισης, αμφισβήτησε ο Γιώργος Ρωμανιάς.

Το στέλεχος της Κομισιόν, Τζουζέπε Καρόνε, παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ένα πίνακα για τη μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που οδηγεί σε μεγάλες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αποκάλυψε σήμερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.

Όπως είπε, «ο πίνακας αυτός υπακούει σε μια μαθηματική λογική. Έχει προκύψει από έναν αλγόριθμο. Στην πράξη δεν βγαίνει βέβαια. Είναι παράλογος. Είναι τρέλα, σκέτη τρέλα. Επί αυτού διαπραγματευόμαστε».

Ο ίδιος, για να καταδείξει το πρόβλημα, ανέφερε πως με τις αλλαγές που ζητούν οι θεσμοί μια γυναίκα που έχει σήμερα ανήλικο παιδί και 5.500 ένσημα, αλλά έως τις 30 Ιουνίου 2015 δεν έχει κλείσει τα 55 έτη, ενδεχομένως να μην μπορεί να βγει στη σύνταξη ούτε ακόμη και το 2022, όταν θα είναι 62 ετών.

Δηλώνοντας πως τελεί υπό παραίτηση, αμφισβήτησε τις γνώσεις των προσώπων που συνθέτουν την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και ασχολούνται με τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορούν να δώσουν ούτε καν τον ορισμό της κοινωνικής ασφάλισης.

«Το διάστημα του εξαμήνου, ειδικά στον τομέα τον δικό μου, το συνταξιοδοτικό, τα πρόσωπα που είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματεύονται για το συνταξιοδοτικό, δεν ήξεραν κοινωνική ασφάλιση. Αν τους ρωτήσεις τώρα τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση, τον ορισμό να σου δώσουνε, δεν ξέρουν. Τα ίδια πρόσωπα συνεχίζουν να διαπραγματεύονται και τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.