Skip to main content

Ρωμανιάς: Μεγαλύτερο των 2 δισ. ευρώ το κόστος των αποφάσεων του ΣτΕ

Μεγαλύτερο των 2 δισ ευρώ το κόστος των αποφάσεων του ΣτΕ που που κηρύσσουν αντισυνταγματικές τις μειώσεις στις συντάξεις εκτιμά ο γγ Κοιν. Ασφαλίσεων

Την εκτίμηση ότι το κόστος των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που κηρύσσουν αντισυνταγματικές τις μειώσεις στις συντάξεις μπορεί είναι μεγαλύτερο των 2 δισ. ευρώ έκανε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA.

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ρωμανιάς έκανε λόγο για μεγάλο κόστος, καθώς «έχουμε πλήρη ανατροπή της πολιτικής που είχε ακολουθηθεί για τις συντάξεις από το 2012», εκτιμώντας ότι αυτό μπορεί να ανέρχεται και σε πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για αποφάσεις που κηρύσσουν αντισυνταγματικές τέσσερις τουλάχιστον διατάξεις των νόμων 4093/2012 και 4051/2012 ως προς τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και την κατάργηση των δώρων.

Σημείωσε, πάντως, ότι για να υπάρξει σαφής εκτίμηση του κόστους αναμένονται οι αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου, στο οποίο παραπέμπονται από το ΣτΕ οι προσφυγές προκειμένου να υπάρξει απόφαση επί των ποσών.