Skip to main content

Ρωμανός σε Σπίρτζη: Θέλετε να ξαναφέρετε το μπάχαλο, σε πανεπιστημία, δρόμους, πορείες

«Οι αστυνομικοί που θέλει να απολύσει ο Σπίρτζης έχουν συνεισφέρει στη μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας», είπε ο Νίκος Ρωμανός.

«Είναι ντροπή να λέει ο κ. Σπίρτζης ότι θα απολύσει 4.500 αστυνομικούς που δίνουν τη ζωή τους στους δρόμους για να είμαστε εμείς ασφαλείς» τόνισε σήμερα το πρωί ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ απευθυνόμενος στον Χρήστο Σπίρτζη του είπε ότι «σας ενοχλεί ο νόμος και η τάξη. Αυτή είναι η πραγματικότητα» και ότι «Θέλετε να ξαναφέρετε το μπάχαλο παντού-στα πανεπιστήμια, στους δρόμους, στις πορείες».

Ο κ. Ρωμανός αρχικά αναφέρθηκε στην ελληνική αστυνομία και στα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για «κατάργηση» συγκεκριμένων σωμάτων της ΕΛΑΣ, σημείωσε: «Ο κ. Σπίρτζης βγαίνει και λέει πως θα καταργήσουν τα σώματα, τα οποία έχουν εισφέρει στο να μειωθεί όλη η μικρή και μεσαία εγκληματικότητα πάνω από 20% -χάρη σε όλη την αστυνομία, στην αναδιάρθρωση που έχει γίνει, στις προσλήψεις, στα νέα σώματα έχει μειωθεί η εγκληματικότητα. Η αστυνομία έχει αναμορφώσει πλήρως την εκπαίδευση και έχουν φύγει μόνο τα τελευταία χρόνια 33 αστυνομικοί των οποίων η συμπεριφορά δεν συνάδει με τους κανόνες και το ήθος της ελληνικής αστυνομίας».

Και ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα: «Αυτή η Κυβέρνηση έχει καταφέρει να βγάλει πολύ περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους. Με αυτή την Κυβέρνηση άλλαξαν τα διάφορα διοικητικά προβλεπόμενα στην αστυνομία με αποτέλεσμα και οι έρευνες να γίνονται και οι ΕΔΕ και να έχουν αποτέλεσμα. Προφανώς, η κάθε καταγγελία πρέπει να διερευνάται και αυτό είναι δουλειά του κράτους δικαίου να το διασφαλίζει».