Skip to main content

Ρώμη: Έτοιμοι να καθίσουμε και να συζητήσουμε τον προϋπολογισμό με ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτηρίζει το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019 πρωτοφανή παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ

Η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη «να καθήσει και να συζητήσει» τους στόχους του προϋπολογισμού με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο, επαναλαμβάνοντας ότι ο κυβερνών ακροδεξιός-λαϊκιστικός συνασπισμός δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει το ευρώ.

Η Ιταλία δέχεται τα πυρά των Βρυξελλών για τον στόχο της αύξησης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,4% του ΑΕΠ το επόμενο έτος από 1,8% το 2018. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτηρίζει το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 πρωτοφανή παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ότι η Ιταλία θα στείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιμένει στον στόχο του 2,4% και ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη «να καθήσει στο τραπέζι».