Skip to main content

Ρώμη: Παραμένουν εγκλωβισμένοι οι Έλληνες επιβάτες - «Μας έκοψαν νερό και κλιματισμό»

Οι επιβάτες πέρασαν στιγμές τεράστιας αγωνίας καθώς οι περισσότεροι έμειναν όλο το βράδυ στο αεροδρόμιο με την εταιρεία να παραμένει εξαφανισμένη.

Συνεχίζεται η εξαντλητική ταλαιπωρία για δεκάδες Έλληνες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Θεσσαλονικείς και βορειοελλαδίτες και οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι από χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο, στη Ρώμη, μετά από ακύρωση λόγω φωτιάς της χθεσινής τους πτήσης προς Θεσσαλονίκη.

Οι επιβάτες, ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά, πέρασαν στιγμές τεράστιας αγωνίας καθώς πολλοί εξ αυτών έμειναν όλο το βράδυ στο αεροδρόμιο, μη γνωρίζοντας τι θα τους ξημερώσει. Η εταιρεία, μάλιστα, αν και παρείχε διαμονή σε ξενοδοχείο πολλά χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο, ενημέρωσε τους ταλαιπωρημένους ταξιώτες πως οι ίδιοι θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα μετάβασης στο ξενοδοχείο και επιστροφής προς το Τσιαμπίνο, αποτρέποντας αρκετούς από το να επιλέξουν τη διανυκτέρευση. Οι επιβάτες καταγγέλλουν, μάλιστα, ότι οι αρμόδιοι έκλεισαν το νερό στις τουαλέτες και τον κλιματισμό, προκειμένου να τους αναγκάσουν να φύγουν από τους χώρους του αεροδρομίου, ενώ υπήρξε και ένταση μεταξύ επιβατών και Ιταλών αστυνομικών.

Διαβάστε σχετικά - Εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμιο της Ρώμης δεκάδες Θεσσαλονικείς μετά από ακύρωση πτήσης

Περίπου οι μισοί παρέμειναν στο αεροδρόμιο, ενώ κυρίως οικογένειες με παιδιά επέλεξαν να μεταβούν στο ξενοδοχείο. Οι επιβάτες βρίσκονται εκτός εαυτού καθώς διαμαρτύρονται συνεχώς για την πλήρη αδιαφορία της ιρλανδικής εταιρείας.  Οι επιβάτες καταγγέλλουν ότι η Ryanair παραμένει εξαφανισμένη και δεν έχει δώσει καμία κατευθυντήρια στους επιβάτες ούτε τους έχει διαβεβαιώσει ότι θα μπορέσουν να πετάξουν σήμερα με κάποιον τρόπο, ενώ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και για τη στάση της Ελληνίδας Πρέσβεως στη Ρώμη, καθώς, όπως λένε, δεν έχει βοηθήσει επί της ουσίας για την  επίλυση του προβλήματός τους.

Μάλιστα, οι επιβάτες βρίσκονται με τα χέρια... δεμένα καθώς μία πτήση επιστροφής κοστίζει πάνω από 300 ευρώ το άτομο. Μόνο ορισμένοι κατάφεραν να κλείσουν μία πτήση επιστροφής, φυσικά με το αζημίωτο.

Σήμερα το πρωί υπήρχε μία πτήση 06.55 ώρα Ιταλίας που, ωστόσο, είχε καθυστέρηση. Οι επιβάτες ήλπιζαν να υπάρχουν κενές θέσεις με σκοπό να επιστρέψουν αλλά κανείς δεν τους ενημέρωσε σχετικά. Η επόμενη πτήση της Ryanair είναι αύριο και μένει να φανεί αν θα προκύψουν κενές θέσεις για να δοθεί τέλος στον οδύσσεια των Ελλήνων επιβατών.

Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε παιδικό κάμπινγκ λίγο έξω από την Ρώμη, επί της οδού Αουρέλια και μάλιστα, εξαιτίας της φωτιάς εξερράγησαν 50 φιάλες αερίου.Τα παιδιά που βρίσκονταν στο κάμπινγκ απομακρύνθηκαν άμεσα, αλλά 35 άνθρωποι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα. Δύο, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρώμης Αγκοστίνο Τζεμέλι. Για προληπτικούς λόγους, η Ιταλική Πολιτική Προστασία ζήτησε από τους κατοίκους πέντε πολυκατοικιών που ζουν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, να εγκαταλείψουν, προσωρινά, τα σπίτια τους. Παράλληλα, διακόπηκε η κίνηση επί της οδού Αουρέλια. Ο καπνός έφτασε μέχρι το κέντρο της Ρώμης, σε μια ήδη δύσκολη ημέρα, κατά την οποία ο υδράργυρος άγγιξε τους 40 βαθμούς κελσίου.

Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς ακυρώθηκε μία σειρά από πτήσεις ανάμεσά τους και η απογευματινή της Ryanair με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, η πτήση ξεκίνησε από την Αγγλία και θα προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο και έπειτα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ωστόσο λόγω των πυκνών καπνών που προκλήθηκαν από τη φωτιά, το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο και ουδέποτε έφτασε στο Τσιαμπίνο. Μάταια δεκάδες επιβάτες, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη περίμεναν την αναχώρησή τους στις 19.10 από τη Ρώμη. Κανείς δεν εμφανίστηκε να τους πει τι συμβαίνει και είδαν στα ταμπλό των πτήσεων στο αεροδρόμιο την ακύρωσή της στις 21.30 το βράδυ, χωρίς καμία άλλη ενημέρωση για την τύχη τους.