Skip to main content

Ρονάλντο: Δεν συμφωνώ με την επανεκκίνηση στη Βραζιλία

Το τοπικό πρωτάθλημα στην περιφέρεια του Ρίο, γνωστό ως «πρωτάθλημα της Carioca, γίνεται το πρώτο στην χώρα που θα επαναρχίσει εντός της ημέρας.

Βιαστική θεωρεί την επανέναρξη του ποδοσφαίρου στην Βραζιλία, μετά από 3 μήνες διακοπής, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής με την «Σελεσάο», Ρονάλντο.

Το τοπικό πρωτάθλημα στην περιφέρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο, γνωστό ως πρωτάθλημα της Carioca, γίνεται το πρώτο στην χώρα που θα επαναρχίσει εντός της ημέρας, με την κάτοχο του τίτλου, Φλαμένγκο να αντιμετωπίζει την Μπανγκού στο «Μαρακανά».

«Είμαι εναντίον της επιστροφής της ποδοσφαιρικής δράσης τόσο στο Ρίο, αλλά και στην χώρα γενικότερα, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί αυτή την περίοδο», τόνισε ο Ρονάλντο σε μία εταιρική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Μαδρίτη.

«Η Βραζιλία ακολουθεί τα παραδείγματα άλλων κρατών της Ευρώπης, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την πανδημία», πρόσθεσε το «φαινόμενο».

Η Ισπανία, όπου ο Ρονάλντο διοικεί τη Βαγιαδολίδ, ξεκίνησε το εθνικό πρωτάθλημα την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο πρώην στράικερ των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης επεσήμανε ότι αυτό συνέβη μόνο μετά την ομαλοποίηση της καμπύλης:

«Το πρωτάθλημα ξεκίνησε εδώ μόνο όταν είχαμε απόλυτη ασφάλεια στις πόλεις και στις κοινότητες, όταν ο αριθμός αυτών που έχουν τον ιό σημείωσε σημαντική μείωση», επισήμανε ο Ρονάλντο.

«Έτσι, πιστεύω ότι η Βραζιλία βρίσκεται ακόμη στο αποκορύφωμά της και το να σκέφτονται ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να επιστρέψει πίσω είναι λάθος», κατέληξε.