Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
x

ΡΩΣΙΑ: ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ LADA ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Παρά το γεγονός ότι καταγράφηκαν κρούσματα κορωνοϊού στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σαμάρα, οι 35.000 εργαζόμενοι δουλεύουν κανονικά.

Την ώρα που οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο έχουν περιορίσει ή σταματήσει την παραγωγή τους λόγω του κορωνοϊού, στη Ρωσία και τη Lada δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο.

Η Lada, η κατέχεται κατά 68% από τη Renault-Nissan, δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε οποιονδήποτε περιορισμό στην παραγωγή οχημάτων, συνεχίζοντάς την κανονικά.

Στο κύριο εργοστάσιο μάλιστα της εταιρείας, στο Τολιάτι της επαρχίας Σαμάρα της Ρωσίας, οι 35.000 άνθρωποι της μάρκας συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά. Και αυτό, παρότι μέχρι σήμερα, 444 κρούσματα κορονωϊού έχουν εμφανιστεί στην περιοχή και μάλιστα το Σάββατο ανακοινώθηκαν 2 κρούσματα και στο εργοστάσιο.

Η εταιρεία δηλώνει ότι αφού διαπιστώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στο εργοστάσιο, όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους έκαναν το τεστ και βρήκαν αρνητικοί, ενώ έγινε και πλήρης απολύμανση του εργοστασίου. Μάλιστα, δημιουργήθηκε και μια ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, χωρίς ωστόσο να επηρεαστεί η λειτουργία του εργοστασίου.

Αξίσει να σημειωθεί ότι η Lada παραμένει η No1 εταιρεία σε πωλήσεις στη ρωσική αγορά. Η διάθεση των μοντέλων της στην Ευρώπη έχει σταματήσει από πέρυσι λόγω των αυστηρότερων ορίων ρύπων της Ε.Ε. που δεν πληρούν τα μοτέρ της εταιρείας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ