Skip to main content

Ρωσία: Kλείνουν μπαρ και εστιατόρια, οι αρχές απειλούν με πρόστιμα

Η Μόσχα ετοιμάζεται να κλείσει εστιατόρια και μπαρ κατά τις νυχτερινές ώρες για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 21.983 νέα κρούσματα της Covid-19, την ώρα που η Μόσχα ετοιμάζεται να κλείσει εστιατόρια και μπαρ κατά τις νυχτερινές ώρες για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, οι ρωσικές αρχές αποφεύγουν να επιβάλουν σκληρά περιοριστικά μέτρα, όπως έκαναν την άνοιξη, τονίζοντας αντιθέτως τη σημασία της σωστής υγιεινής, της κοινωνικής αποστασιοποίησης και των στοχευμένων μέτρων ανά περιοχή.

Στη Μόσχα ωστόσο, που κατέγραψε 5.974 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, από σήμερα και μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα νάιτκλαμπ θα κλείνουν από τις 11 το βράδυ. Οι αρχές προειδοποιούν ότι θα κάνουν ελέγχους και θα επιβάλου πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται. Οι φοιτητές στη μεγαλούπολη των 13 εκατομμυρίων κατοίκων ήδη παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω του διαδικτύου. Ο δημαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν είπε ότι ελπίζει πως δεν θα χρειαστεί να ληφθούν πιο σκληρά μέτρα, αλλά δεν θα αποφευχθούν αν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα στη Ρωσία έχουν φτάσει σχεδόν το 1,9 εκατομμύριο και οι θάνατοι τους 32.443. Σύμφωνα με τις αρχές, έχουν διενεργηθεί συνολικά περισσότερα από 67,3 εκατομμύρια τεστ.