Skip to main content

Ρωσία: Πέφτει η δημοτικότητα του υποψηφίου του Κομμουνιστικού Κόμματος

Η πτώση της δημοτικότητας του Πάβελ Γκρουντίνιν οφείλεται στο ότι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη δυναμική των ψηφοφόρων του

Η πτώση της δημοτικότητας του υποψηφίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας για τη ρωσική προεδρία Πάβελ Γκρουντίνιν οφείλεται στο ότι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη δυναμική των ψηφοφόρων του και σχεδόν έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες να προσελκύσει τους οπαδούς του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αυτή είναι η εκτίμηση που διατύπωσαν ειδήμονες σε ζητήματα εκλογών, με δηλώσεις τους στο πρακτορείο  TASS.

Ο επικεφαλής του Πρακτορείου σε θέματα πολιτικής και οικονομικής επικοινωνίας Ντμίτρι Ορλόφ δήλωσε ότι «αρχικά υπήρχε ένα ενδιαφέρον για τον Γκρουντίνιν και από τους ψηφοφόρους του Κομμουνιστικού Κόμματος και από τον κόσμο». «Η δημοτικότητα του Γκρουντίνιν εκτινάχθηκε τον Δεκέμβριο, απόκτησε μια δυναμική  στο εκλογικό σώμα, αλλά δεν μπόρεσε να την διατηρήσει» δήλωσε ο Ορλόφ, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος θα πρέπει  να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία για να έχει την υποστήριξη των ψηφοφόρων». Ωστόσο ο ίδιος εκτιμά ότι ο Γκρουντίνιν δεν θα μπορέσει να εκτινάξει τη δημοτικότητα του και αν ανέβει η άνοδος αυτή θα είναι «εξαιρετικά ρευστή».      

Ο διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών Συγκυριών Αελξέι Τσεσνακόφ εξέφρασε την άποψη ότι ο Γκρουντίνιν έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες του να προσελκύσει υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας. «Δεν είναι τόσοι πολλοί, δεν υπερβαίνουν το 8-10% του συνολικού αριθμού των ψηφοφόρων. Και ένα τμήμα των ψηφοφόρων αυτών, δεν πρόκειται να ψηφίσει σε καμία περίπτωση τον  Γκρουντίνιν».

Το Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM) στην ιστοσελίδα του με βάση τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που είχε πραγματοποιήσει επισημαίνει όσον αφορά τη δημοτικότητα των υποψηφίων, ότι η δημοτικότητα του Γκρουντίνιν πέφτει, και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην δεύτερη θέση μαζί με τον ηγέτη του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι  με ποσοστό 6,1%.