Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΡΩΣΙΑ: ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας κάλεσε εργοδότες να συντάξουν κατάλογο εργαζομένων που πληρούν τα κριτήρια για την επιστράτευση.

Καθώς η «μερική επιστράτευση» που ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζεται στη Ρωσία, το υπουργείο Άμυνας της χώρας δημοσίευσε μια σειρά από επαγγέλματα που θα εξαιρεθούν.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της πληροφορικής, οι τραπεζίτες και οι δημοσιογράφοι που εργάζονται για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης εξαιρούνται, σύμφωνα με το BBC.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 300.000 πολίτες θα κληθούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι εργοδότες πρέπει να συντάξουν έναν κατάλογο εργαζομένων που πληρούν τα κριτήρια για την επιστράτευση και να τον υποβάλουν στην αρμόδια υπηρεσία. Ωστόσο, δέχθηκε ότι ορισμένοι τομείς έπρεπε να εξαιρεθούν ώστε να «διασφαλιστεί η εργασία συγκεκριμένων βιομηχανιών υψηλής τεχνολογίας, καθώς και του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ρωσίας».

Την ίδια στιγμή, η κυκλοφορία κυρίως στο συνοριακό πέρασμα μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας συνεχίζει να είναι αυξημένο καθώς από την περασμένη Τετάρτη και μετά το διάγγελμα Πούτιν αρκετοί άνδρες επιχειρούν να φύγουν όπως όπως από τη χώρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ