Skip to main content

Ρωσία: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος - Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί (video)

Το Ιλιούσιν εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, αλλά ο κινητήρας του πήρε φωτιά στον αέρα - Νεκρά τουλάχιστον τέσσερα μέλη του πληρώματος

Νεκρά είναι τουλάχιστον τέσσερα μέλη του πληρώματος μεταγωγικού αεροσκάφους Ιλιούσιν Il-76 το οποίο συνετρίβη κατά την προσγείωσή του κοντά στη ρωσική πόλη Ριαζάν (κεντρικά), έπειτα από εκπαιδευτική πτήση, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και Interfax.

Το TASS, επικαλούμενο πηγή που δεν κατονόμασε, μετέδωσε πως οι νεκροί έφθασαν τους τέσσερις νωρίτερα είχε κάνει λόγο για δύο θανάτους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πέντε ακόμη μέλη του πληρώματος εισήχθησαν σε νοσοκομεία.

Κατά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης χωρίς φορτίο, το πλήρωμα αποφάσισε λόγω διαπιστωμένης δυσλειτουργίας του κινητήρα να προσγειωθεί, αλλά το αεροσκάφος κατέρρευσε μερικώς κατά την βαριά του επαφή με το έδαφος.

Σύμφωνα με τον πηγή που επικαλείται το TASS από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, το αεροπλάνο πετούσε κατά μήκος της γραμμής Μπέλγκοροντ-Όρενμπουργκ, σταματώντας στο Ντιαγκίλεβο για ανεφοδιασμό.

Στο σημείο της συντριβής ξέσπασε φωτιά και κατασβέστηκε.