Skip to main content

Ρωσία: Στόχος κυβερνοεπίθεσης η δορυφορική τηλεόραση-Προβλήθηκαν μηνύματα κατά του πολέμου

Σε τηλεθεατές της ρωσικής δορυφορικής τηλεόρασης προβλήθηκαν μηνύματα κατά του πολέμου ενάντια στην Ουκρανία - Στόχος κυβερνοεπίθεσης η Ρωσία.

Στο στόχαστρο κυβερνοεπίθεσης βρέθηκε η ρωσική δορυφορική τηλεόραση, εμφανίζοντας στους τηλεθεατές στη Μόσχα μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

«Εχετε αίμα στα χέρια σας», εμφανιζόταν σε στιγμιότυπα οθόνης σύμφωνα με το Reuters.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τα μενού της δορυφορικής τηλεόρασης της Μόσχας, τη σημερινή Ημέρα της Νίκης για την επικράτηση της Ρωσίας επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945, με όλα τα δορυφορικά κανάλια να προβάλλουν αντιπολεμικά σλόγκαν.

«Εχετε το αίμα χιλιάδων Ουκρανών και εκατοντάδων νεκρών παιδιών στα χέρια σας», έλεγε ένα σλόγκαν, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ. «Η τηλεόραση και οι αρχές ψεύδονται. Οχι στον πόλεμο».

Τα σλόγκαν εμφανίστηκαν λίγο πριν από την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον αγώνα των Σοβιετικών να νικήσουν τον Αδόλφο Χίτλερ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακόμη δεν είναι σαφές πως εμφανίστηκαν αυτά τα σλόγκαν. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, τα σλόγκαν εμφανίστηκαν και στην καλωδιακή τηλεόραση έπειτα από κυβερνοεπίθεση.

Επίσης, μια ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα πρόβαλε αντιπολεμικό υλικό το οποίο ήταν έντονα επικριτικό για τον Πούτιν. Το υλικό αυτό πολύ γρήγορα εξαφανίστηκε.