Skip to main content

Ρωσία: Το 92% των νοσηλευομένων ασθενών με κορωνοϊό είναι ανεμβολίαστοι

Ποσοστό μεγαλύτερο του 92% των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία αναφοράς είναι ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί στη Ρωσία.

Η πλειοψηφία των ασθενών που εισάγονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Ρωσίας, δεν έχουν εμβολιασθεί, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, επισημαίνοντας ότι όσοι έχουν εμβολιασθεί και έχουν νοσήσει δεν εισάγονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Ποσοστό μεγαλύτερο του 92% των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία αναφοράς για Covid-19 είναι ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Εκείνοι δε που έχουν εμβολιαστεί και εισάγονται στα νοσοκομεία, κατά κανόνα περνούν ελαφρά τη νόσο και δεν μπαίνουν στην εντατική», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.

Ο Μουράσκα επισήμανε επίσης ότι αν νωρίτερα λέγαμε ότι η νόσος της Covid-19 είναι επικίνδυνη για άτομα άνω των 60 ετών, σήμερα στην ομάδα κινδύνου μπαίνει η νεολαία και οι εγκυμονούσες. «Για αυτό τον λόγο ο πιο άμεσος και πιο γρήγορος τρόπος για να πάψει η μετάδοση της μολυσματικής νόσου, για να μειωθεί ο αριθμός των νοσούντων αλλά και αυτών που παρουσιάζουν βαριές επιπλοκές, για να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων, είναι φυσικά, μόνο ο εμβολιασμός», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας.