Skip to main content

Ρωσία: Το Κρεμλίνο ανησυχεί για την υψηλή θνητότητα λόγω κορωνοϊού

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου δήλωσε ότι το Κρεμλίνο ανησυχεί για το υψηλό επίπεδο θνητότητας λόγω κορωνοϊού στη Ρωσία.

Το υψηλό επίπεδο θνητότητας λόγω κορωνοϊού προκαλεί ανησυχία στο Κρεμλίνο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, συσχετίζοντας τα αίτια μια τέτοιας κατάστασης με το ανεπαρκές επίπεδο εμβολιασμού των Ρώσων πολιτών.

«Πράγματι οι αριθμοί είναι πολύ άσχημοι, αυτό προκαλεί ανησυχία. Η κύρια αιτία όμως είναι το ανεπαρκές επίπεδο εμβολιασμού», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «ο ιός γίνεται πιο άγριος, ενώ το επίπεδο εμβολιασμού καθίσταται ανεπαρκές», και «κατά κανόνα, νοσούν βαριά και δυστυχώς πεθαίνουν εκείνοι που δεν έχουν κάνε το εμβόλιο».

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου είπε πως το Κρεμλίνο αντιμετωπίζει θετικά κάθε μέτρο που συμβάλλει στο να καταλάβουν οι πολίτες ότι είναι αναγκαίο να εμβολιασθούν.

Σήμερα ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο φορέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 895 θάνατοι, ημερήσιος αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ