Skip to main content

Ρωσία: Το SputnikV είναι περίπου 83% αποτελεσματικό κατά της παραλλαγής Δέλτα

«Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν πως η αποτελεσματικότητα ειναι περίπου 83%», για την αποτελεσματικότητα του SputnikV κατά της παραλλαγής Δέλτα.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της Covid-19 είναι περίπου 83% αποτελεσματικό κατά της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού, λιγότερο απ' ό,τι πιστευόταν μέχρι τώρα, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Οι αρχές απέδωσαν την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στην πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα και στην απροθυμία του πληθυσμού να εμβολιαστεί, παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια είναι ευρέως διαθέσιμα στη Ρωσία.

Τον Ιούνιο είχε ανακοινωθεί από τους κατασκευαστές του πως το Sputnik V είναι περίπου 90% αποτελεσματικό κατά της παραλλαγής Δέλτα.

«Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν πως η αποτελεσματικότητα ειναι περίπου 83%», δήλωσε ο Μουράσκο, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το εμβόλιο, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ιζβέστια πως το Sputnik V είναι ασφαλές και αποτελεσματικό εναντίον όλων των στελεχών του κορωνοϊού.