Skip to main content

Ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για την Ιντλίμπ

Αντικείμενο των συνομιλιών της ρωσικής αντιπροσωπείας με Τούρκους αξιωματούχους θα είναι η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ.

Συνομιλίες με Τούρκους αξιωματούχους θα διεξαγάγει αύριο στην Άγκυρα ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία. Αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα για την κατάπαυση του πυρός στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν να δημιουργήσουν έναν ασφαλή διάδρομο κοντά στον αυτοκινητόδρομο M4, ο οποίος διασχίζει τη Συρία από ανατολάς προς δυσμάς μέσω της Ιντλίμπ. Είπαν ότι θα συμφωνήσουν στις παραμέτρους του διαδρόμου μέσα σε επτά ημέρες. Οι κοινές περίπολοι πρόκειται να αρχίσουν εκεί στις 15 Μαρτίου.

Ο διάδρομος θα εκτείνεται 6 χιλιόμετρα προς βορρά και 6 χιλιόμετρα προν νότο του M4. Ωστόσο δεν είναι σαφές τι θα συμβεί με τον θύλακο ανταρτών που αυτός θα δημιουργήσει νοτίως του αυτοκινητοδρόμου.

Η Τουρκία ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι δεν υπήρξαν παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός.