Skip to main content

Χαλαροί οι Ρώσοι για Αγιά Σοφιά - «Κανείς δεν θα πρέπει να παρέμβει»

Η απόφαση της Άγκυρας «προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη Ρωσία και πέραν αυτής», αλλά δεν θα πρέπει να παρέμβει κανείς, λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Η απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη Ρωσία και πέραν αυτής, αλλά είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας στην οποία κανένας δεν θα πρέπει να παρέμβει, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν.

Είναι σαφές ότι στην παρούσα φάση η ομόδοξη Ρωσία έχει αποφασίσει να τηρήσει στάση «ουδετερότητας» και πως αυτό το μείζον θέμα για τον χριστιανισμό και ειδικα για την Ορθοδοξία δεν είναι ικανό να διαταρράξει την άριστη σχέση που έχει οικοδομήσει ο Ερντογάν με τον Πούτιν.

«Γνωρίζετε ότι το θέμα αυτό προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη χώρα μας και πέραν αυτής. Εν γένει, θεωρούμε ότι αυτή είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας, στην οποία ούτε εμείς ούτε κάποιος άλλος πρέπει να παρέμβει, προφανώς. Ταυτοχρόνως επισημαίνουμε την αξία του κτηρίου ως τόπου που είναι μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Βερσίνιν.