Skip to main content

Ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία: 560 νεκροί στρατιώτες μέσα στη νύχτα

Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν 87 διαφορετικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις ενώ πύραυλοι και πυρά πυροβολικού χτύπησαν ουκρανικές θέσεις.

Η Ρωσία σφυροκόπησε την Ουκρανία με πυραύλους, αεροσκάφη και δυνάμεις πυροβολικού κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 560 Ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, πυραυλικά συστήματα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν 87 διαφορετικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις ενώ πύραυλοι και πυρά πυροβολικού χτύπησαν ουκρανικές θέσεις, καταστρέφοντας πυραυλικά συστήματα S-300, ένα σύστημα βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Tochka U καθώς και πυραυλικά συστήματα BUK-M1 και Osa-AKM.

«Περίπου 500 μέλη των εχθρικών δυνάμεων, 59 τεθωρακισμένα οχήματα, όπλα πυροβολικού και αυτοκίνητα καταστράφηκαν, ενώ εξοντώθηκαν επίσης πάνω 60 μαχητές της εθνικιστικής ομάδας ‘Ντονμπάς’ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία αυτονομιστής ηγέτης της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονέτσκ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα αναμένεται να εξαπολύσει την επόμενη φάση της στρατιωτικής της εκστρατείας στην Ουκρανία αφού φθάσει στα σύνορα της περιοχής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Ντένις Πουσίλιν, ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, έκανε τα σχόλια αυτά σε ρωσική εκπομπή που μεταδόθηκε διαδικτυακά. Δήλωσε ότι η επόμενη φάση στη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας είναι κρίσιμης σημασίας ύστερα από περιστατικά που αφορούν την ασφάλεια εκτός της περιοχής αυτής. Ο ίδιος επικαλέστηκε τις χθεσινές εκρήξεις στην αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας, την Υπερδνειστερία, που συνορεύει με την Ουκρανία, καθώς και τους ισχυρισμούς της Ρωσίας για βομβαρδισμό συνοριακών της περιοχών από ουκρανικές δυνάμεις.

«Ο ρυθμός με τον οποίο η (στρατιωτική) επιχείρηση φθάνει στα σύνορά μας είναι σημαντικός για εμάς για να εξαπολυθεί η επόμενή της φάση, που είναι απαραίτητη ύστερα από αυτά που είδαμε στην Υπερδνειστερία και τις συνοριακές περιοχές της Ρωσίας», δήλωσε ο Πουσίλιν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.