Skip to main content

Ρωσικός πύραυλος S-200 έπεσε στα Κατεχόμενα της Κύπρου

Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο ρωσικής κατασκευής πύραυλος, τμήμα συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας, τόνισε ο «ΥΠΕΞ» Κουντρέτ Οζερσάι.

Ένας πύραυλος S 200 ήταν το αντικείμενο που προκάλεσε τις εκρήξεις στα Κατεχόμενα, σύμφωνα με τον «υπουργό Εξωτερικών» και «αναπληρωτή πρωθυπουργό» Κουντρέτ Οζερσάι.

Στον λογαριασμό του στο Facebook, ο κ. Οζερσάι αναφέρει ότι με τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η αναγραφή στον πύραυλο που έπεσε χθες βράδυ είναι ίδια με την αναγραφή του πυραύλου ρωσικής κατασκευής, τύπου S 200, που είχε πέσει στο Γκαζίαντεπ της Τουρκίας τον Ιούλιο του 2018.

«Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο ρωσικής κατασκευής πύραυλος, τμήμα συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας που ενεργοποιήθηκε την περασμένη νύκτα εν όψει αεροπορικού πλήγματος κατά της Συρίας, ολοκλήρωσε την τροχιά του και έπεσε στην χώρα μας αφού έχασε τον στόχο του» έγραψε ο Οζερσάι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε υποστηρίξει με βάση τα πρώτα ευρήματα ότι «την έκρηξη προκάλεσε είτε μη επανδρωμένο αεροσκάφος που μετέφερε εκρηκτικά, είτε πύραυλος».

Από την πλευρά της η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ εκτιμά ότι πρόκειται για πτώση μη επανδρωμένου αεροσκάφους UAV ρωσικής προέλευσης.