Skip to main content

Ρώσος υφ. Εξωτερικών: Δεν απειλούμε κανέναν με πυρηνικά

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις κατηγορίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

O Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν με και ότι η ανοιχτή αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας, μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις κατηγορίες της Δύσης αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» - όπως αποκαλεί το Κρεμλίνο την εισβολή- ήταν «αναπόφευκτη», προκειμένου η Μόσχα να προστατεύσει τον ρωσόφωνο πληθυσμό του Ντονμπάς.

Μιλώντας ενώπιον των ομολόγων του (συμπεριλαμβανομένου του Ουκρανού) στην ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε το Κίεβο ότι αρνήθηκε βασικά δικαιώματα στον ρωσόφωνο πληθυσμό του Ντονμπάς.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους (…) έχουν συγκαλύψει τα εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου», ισχυρίστηκε ο Λαβρόφ, αντικρούοντας τις κατηγορίες για θηριωδίες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Παράλληλα, απέρριψε εκ των προτέρων τις εργασίες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στο οποίο η Ρωσία «δεν έχει εμπιστοσύνη», όπως είπε.