Skip to main content

Ρώσος ΥΠΕΞ: Στόχος η παρεμπόδιση της επιστροφής των ξένων τρομοκρατών

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι με το πρόβλημα της επιστροφής των τρομοκρατών βρίσκονται αντιμέτωπες οι χώρες της Ευρώπης

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Όλεγκ Σιρομόλοτοφ δήλωσε σήμερα ότι ένα από τα δύσκολα ζητήματα στην παρούσα συγκυρία είναι η παρεμπόδιση της επιστροφής των ξένων τρομοκρατών από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και πρωτίστως από τη Συρία και το Ιράκ στην Ευρώπη και την Ρωσία. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι με το πρόβλημα της επιστροφής των τρομοκρατών βρίσκονται αντιμέτωπες οι χώρες της Ευρώπης αλλά και η Ρωσία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "οι τρομοκράτες διασπείρονται στην Ευρώπη, ενώ μέσω Λευκορωσίας και Ουκρανίας έρχονται στην Ρωσία".

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι για τους τρομοκράτες υπάρχουν "ασφαλείς λιμένες", πρωτίστως εκεί που γίνονται εχθροπραξίες και στους οποίους καταφεύγουν, αναφέροντας ότι τέτοιοι ‘λιμένες είναι η χερσόνησος του Σινά, το Αφγανιστάν και η Ινδονησία.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι αρκετοί τρομοκράτες θέλουν να μεταβούν από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας στο Ιράκ, αλλά οι προσπάθειες τους ανακόπτονται από το Ιράκ.