Skip to main content

Ρουκέτες Πάγκαλου για δημοσίους υπαλλήλους

«Ένας στους τρεις είναι άχρηστος, θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι ένα εκατομμύριο», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Νέες σκληρές εκφράσεις για τους δημόσιους υπάλληλους χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, λίγες μέρες μετά τη δήλωσή του το «μαζί τα φάγαμε». «Ένας στους τρεις είναι άχρηστος. Θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν ότι το Δημόσιο «διανέμει, καταναλώνει, αλλά δεν παράγει».

«Η τεράστια πλειονότητα των πολιτών, αυτοί που μοχθούν από το πρωί ως το βράδυ και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του έθνους είναι ο ιδιωτικός τομέας, όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι» σημείωσε ο κ. Πάγκαλος και περιέγραψε με τα μελανά χρώματα τη σκοπιμότητα της μονιμότητας. «Καθιερώθηκε για να εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν να στρέφουν το κράτος εις βάρος των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά, προτείνοντας επίσης τον αποκλεισμό κομματικών ή πολιτευόμενων στελεχών από κρίσιμους τομείς του δημοσίου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κληθείς να σχολιάσει τον Αντώνη Σαμαρά, τόνισε ότι «δεν κάνει για πρωθυπουργός, είναι εκδικητικός και αυταρχικός και έχει επιδείξει ξανά τέτοια συμπεριφορά. Θέλει να εκδικηθεί το ΠΑΣΟΚ απειλώντας με εξεταστική για το Μνημόνιο επειδή αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής δέχεται μία επίθεση για την υπόθεση Βατοπεδίου, η οποία δεν προέρχεται ωστόσο από το ΠΑΣΟΚ».