Skip to main content

Ρουμανία: Aντιεμβολιάτρια γερουσιαστής κράτησε ομήρους Ιταλούς δημοσιογράφους

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε γνωστή Ιταλίδα δημοσιογράφος, που βρέθηκε στη Ρουμανία - Τριβή στις σχέσεις των δύο χωρών μετά το περιστατικό

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε γνωστή Ιταλίδα δημοσιογράφος, που βρέθηκε στη Ρουμανία για να πάρει συνέντευξη από αντιεμβολιάστρια γερουσιαστή.

Σε έξαλλη κατάσταση, η Ρουμάνα πολιτικός, κράτησε όμηρο για οκτώ ώρες την δημοσιογράφο, στην οποία μάλιστα επιτέθηκε με μπουνιές και ο σύζυγός της.

Το πρωτοφανές περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση στις σχέσεις Ιταλίας - Ρουμανίας.

Ιταλίδα δημοσιογράφος και το συνεργείο της γίνονται όμηροι και ξυλοκοπούνται από αντιεμβολιάστρια γερουσιαστή της Ρουμανίας, επιχειρώντας να πάρουν μια συνέντευξη.

Η Ντιάνα Ιοβανοβίτσι Σοσοάκα υποδέχεται αρχικά χαμογελαστή τα μέλη της ιταλικής τηλεόρασης που πραγματοποιούν ρεπορτάζ για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Ρουμανία. Επιμένει στις θεωρίες συνωμοσίας.

Το κλίμα γρήγορα αλλάζει. Η πολιτικός τους κλειδώνει μέσα στο γραφείο της. Καλεί μάλιστα την αστυνομία και ισχυρίζεται ότι κάποιοι εισέβαλαν στο γραφείο της.

Η δημοσιογράφος βρίσκει ευκαιρία και φεύγει από το γραφείο. Η πολιτικός όμως συνεχίζει να κρατά ομήρους τα υπόλοιπα μέλη του συνεργείου και τους απειλεί για να σβήσουν τα πλάνα που έχουν τραβήξει.

Η Λουτσία Γκοράτσι συναντά τους αστυνομικούς και τους εξηγεί τι συμβαίνει. Όταν όμως ανεβαίνουν όλοι μαζί στο γραφείο, η δημοσιογράφος δέχεται επίθεση από το σύζυγο της Σοσοάκα και η αστυνομία απλά παρατηρεί, όπως μεταφέρει ο ΣΚΑΙ.

Το συνεργείο της ιταλικής τηλεόρασης κατάφερε να φύγει από το γραφείο της αντιεμβολιάστριας πολιτικού 8 ώρες αργότερα και κατόπιν παρέμβασης της ιταλικής πρεσβείας.

Η πρωτοφανής υπόθεση ομηρίας έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις, με τον υπουργό εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάγιο να ζητά εξηγήσεις από τη ρουμανική κυβέρνηση.