Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018
x

ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Η Συμμαχία να συνεχίσει την πολιτική των ανοιχτών θυρών, τόνισε ο Ρουμάνος πρόεδρος. Ο Μίλος Τζουκάνοβιτς χαρακτήρισε πολύ σημαντική την απόφαση ΝΑΤΟ.

Η Συμμαχία πρέπει να συνεχίσει την πολιτική των ανοιχτών θυρών, τόνισε ο Ρουμάνος πρόεδρος, Κλάους Γιοχάνις. «Η Ρουμανία υποστηρίζει πλήρως την απόφαση να δοθεί πρόσκληση για ένταξη στη Βόρεια Μακεδονία», πρόσθεσε, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, και σημείωσε ότι είναι απαραίτητη μια ενιαία προσέγγιση και προγραμματισμός της άμυνας ολόκληρης της ανατολικής πτέρυγας.

Από την πλευρά του, ο Μίλος Τζουκάνοβιτς χαρακτήρισε πολύ σημαντική και για το Μαυροβούνιο την απόφαση του ΝΑΤΟ να καλέσει την κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες.

«Είμαι χαρούμενος που η Βόρεια Μακεδονία, μόλις ολοκληρωθούν ορισμένες διαδικασίες, θα γίνει νέο μέλος του ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου και πρόσθεσε ότι με την πολιτική ανοιχτών θυρών στη Συμμαχία ενισχύεται η σταθερότητα και η ασφάλεια όχι μόνο στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και στην Ευρώπη και στο χώρο του ΝΑΤΟ γενικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ