Skip to main content

Ρουμανία: Νέα προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Avioane Craiova

Προς πώληση τίθεται, εκ νέου, το πλειοψηφικό πακέτο της ρουμανικής αεροναυπηγικής εταιρίας Avioane Craiova, έπειτα από την προηγούμενη, αποτυχημένη προσπάθεια.
Προς  πώληση τίθεται, εκ νέου, το πλειοψηφικό πακέτο της ρουμανικής αεροναυπηγικής εταιρίας Avioane Craiova, έπειτα από την προηγούμενη, αποτυχημένη προσπάθεια. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας της χώρας, η διαδικασία θα αφορά την πώληση του 80,97% της εταιρίας.

Αν και δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, το υπουργείο ανακοίνωσε πως οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τη διαδικασία από την υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων.

Η βιομηχανική αυτή μονάδα, καλύπτει τις ανάγκες συντήρησης των αεροσκαφών της ρουμανικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ έχει πιστοποιηθεί για τη διεξαγωγή τεχνικών επιθεωρήσεων για τους κινητήρες, αλλά και τα δομικά μέρη των αεροσκαφών. Παράλληλα, η εταιρία παράγει υποσυστήματα και εξοπλισμό για αεροσκάφη πολιτικών χρήσεων.
 
Σημειώνεται ότι, η Avioane Craiova SA, ιδρύθηκε το 1972 με στόχο την παραγωγή αεροσκαφών και πλοίων, αλλά και την παροχή ανάλογης τεχνικής υποστήριξης, για τη συντήρηση των παραγόμενων αεροσκαφών.