Skip to main content

Ρουμελιώτης: Στόχος η επαναφορά της Attica Bank σε τροχιά ανάπτυξης

Ο νέος πρόεδρος της τράπεζας προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, ώστε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους πελάτες.

Την επαναφορά της Attica Bank σε τροχιά ανάπτυξης και βιωσιμότητας έθεσε ως άμεσο στόχο, ο νέος πρόεδρος της τράπεζας, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Καθιστώντας σαφές ότι η τράπεζα πρέπει να μείνει εκτός πολιτικών παιχνιδιών, ο κ. Ρουμελιώτης προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, ώστε «να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους πελάτες και τους καταθέτες της τράπεζας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Attica Bank χρειάζεται πρόσθετα κεφάλαια, ύψους 70 εκατ. ευρώ, ενώ τη σχετική διαδικασία έχει αναλάβει η συμβουλευτική εταιρεία Κλέιτον. «Ελπίζω σύντομα να υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για την πορεία της υπόθεσης» επισήμανε παράλληλα.

Αναφορικά με τη δανειοδοτική λειτουργία της τράπεζας, προανήγγειλε ένα μηχανισμό παρακολούθησης, προκειμένου να υλοποιηθούν διορθωτικές κινήσεις, στη βάση των υποδείξεων της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας.