Skip to main content

Ρουμπίν Καζάν-Παναθηναϊκός 0-0

Τον δεύτερο βαθμό του στο Τσάμπιονς Λιγκ πήρε απόψε ο Παναθηναϊκός στο Καζάν, μένοντας στο 0-0 με την Ρούμπιν Καζάν. Καθαρά αμυντικοί προσανατολισμοί από τους «πράσινους», πιο επικίνδυνοι οι Ρώσοι, κρ
Τον δεύτερο βαθμό του στο Τσάμπιονς Λιγκ πήρε απόψε ο Παναθηναϊκός στο Καζάν, μένοντας στο 0-0 με την Ρούμπιν Καζάν. Καθαρά αμυντικοί προσανατολισμοί από τους «πράσινους», πιο επικίνδυνοι οι Ρώσοι, κράτησε το σκορ ο Τζόρβας όποτε χρειάστηκε.

Το 3-4-1-2 που εμπνεύστηκε ο Νιόπλιας για το αποψινό παιχνίδι έδωσε ένα «μπούσουλα» στον Παναθηναϊκό και κυρίως καθόρισε την ίδια την μορφή του παιχνιδιού. Ο Κοζανίτης τεχνικός επέλεξε να δώσει «βάθος» με τον Κατσουράνη, τοποθετώντας τον στο κέντρο της άμυνας και λίγο πίσω από τους Μπουμσόνγκ, Καντέ, έδωσε ελευθερία στους Βύντρα και Σπυρόπουλο να μην φοβηθούν να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες από ότι συνήθως και με τους Σιμάο, Ζιλμπέρτο και (συχνά) Καραγκούνη να φορτώσει με πολλούς παίκτες το πρώτο μισό του γηπέδου.

Όλα αυτά απέδωσαν στο να μείνει το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο δεν είχε πολλά να προσφέρει παρότι ο ρυθμός δεν ήταν τόσο κακός. Οι Ρώσοι δεν εκδήλωσαν ούτε αυτοί μεγάλα ρίσκα (ο Μπερντίεφ προτίμησε να ξεκινήσει τον «άφαντο» Κάρλος Εντουάρντο και να παίξει και πάλι με έναν επιθετικό, τον Κορνιλένκο) αλλά οι τρεις καλύτερες στιγμές του ημιχρόνου ήταν δικές τους.

Στο 13’, ο Κατσουράνης δεν «καθάρισε» μια μακρινή μπαλιά και έδωσε την ευκαιρία στον Κορνιλένκο να σουτάρει από δύσκολη γωνία και να προβληματίσει τον Νιόπλια. Μετά ήταν το δίλεπτο 40’-41’, με δύο παρόμοιες φάσεις, αποτέλεσμα και μιας σχετικής… αφηρημάδας από πλευράς «πράσινων». Αρχικά και από σέντρα του Καλέσιν, ο Τζόρβας έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ριαζάντσεφ και στην συνέχεια από την άλλη πλευρά, την αριστερή, ο Κασάεφ (καλύτερος των Ρώσων στο α’ μέρος) βρήκε τον Κορνιλένκο που σηκώθηκε αφύλαχτος αλλά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά.

Τι έκανε ο Παναθηναϊκός επιθετικά; Περίπου… τίποτα. Ο Σισέ ήταν απομονωμένος όσο ποτέ άλλοτε και ήρθε ελάχιστα σε επαφή με την μπάλα, ο Καραγκούνης ήταν λύση και πρόβλημα μαζί (είχε το πιο επικίνδυνο σουτ του «τριφυλλιού» στο 13’) και έμεινε να το παλεύει ο Λουίς Γκαρσία, με κάποιες εμπνεύσεις και κυρίως με καλό κράτημα της μπάλας και «διάβασμα» του παιχνιδιού.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν συγκλονιστικά στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο οι Ρώσοι ήταν εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να πιέσουν περισσότερο. Ότι και αν είχε στο μυαλό του ο Νιόπλιας καταστράφηκε από τον τραυματισμό του Μπουμσόνγκ στο 58’. Ο Γάλλος που έκανε καλό παιχνίδι μέχρι τότε υπέστη τράβηγμα στην προσπάθεια του να «καθαρίσει» μια φάση και αντικαταστάθηκε από τον Μαρίνο, με τον Βύντρα να παίρνει τον ρόλο του πρώην παίκτη της Λιόν, ως δεξί στόπερ.

Τα δεδομένα στον δημιουργικό τομέα έγιναν χειρότερα καθώς ο Γκαρσία ήταν κακός μετά τα 45’ (αντικαταστάθηκε από τον Γκοβού στο 69’), η τροφοδότηση του Σισέ εξακολουθούσε να είναι πρόβλημα και όλα αυτά σε ένα σημείο που η Ρούμπιν Καζάν ανέβαινε μέτρα στο γήπεδο και έδειχνε όλο και πιο απειλητική. Στο 78’, ο Ζιλμπέρτο πήγε να γίνει ο ήρωας του ματς αλλά πλάσαρε πάνω στον Ριζίκοφ, αμέσως μετά όμως οι παίκτες του Μπερντίεφ πραγματικά έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, με τον Τζόρβα να το αποσοβεί σε προσπάθειες του Ριαζάντσεφ στο 78’ και Θέσαρ Νάβας στο 79’. Όλα αυτά καθώς η είσοδος του Μάρτινς και (κυρίως) του Καραντενίζ στο 73’ έδωσαν την πνοή που χρειαζόταν η Ρούμπιν για να πιέσει μέχρι τέλους.

Ο Νιόπλιας κράτησε για το τέλος την αλλαγή του Χριστοδουλόπουλου (μπήκε στο 81’ αντί του Καραγκούνη) και εκεί ο Παναθηναϊκός έδειξε ελαφρώς πιο επικίνδυνος αλλά πάντα ευάλωτος. Από σέντρα του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, ο Γκοβού έχασε την πιο σημαντική ευκαιρία των «πράσινων» στο παιχνίδι, ακολούθησε μια προσπάθεια του Σπυρόπουλου από αριστερά αλλά το 0-0 είναι ένα σκορ που δεν μπορεί να αφήνει απογοητευμένο τον Παναθηναϊκό, με βάση το πώς έπαιξε και τι ζήτησε από αυτό το ματς…

Ρούμπιν Καζάν: Ριζίκοφ, Ανσάλντι, Νάβας, Ριαζάντσεφ, Κασάεφ (73’ Καραντενίζ), Νομπόα, Καλέσιν, Μποκέτι, Νατκχό, Κάρλος Εντουάρντο (73’ Μάρτινς), Κορνιλένκο (85’ Μεντβέντεφ)

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ (58’ Μαρίνος), Καντέ, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Γκαρσία (69’ Γκοβού), Καραγκουνης (81’ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.