Skip to main content

Sail for Pink: Ο Οκτώβριος γίνεται ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Διαδικτυακά φέτος το Sail for Pink που έχει στόχο την πρόληψη του καρκίνου του μαστού - Έκκληση του Άλματος Ζωής να γίνουν όλα... ροζ.

Ροζ θα βαφτεί ο μήνας Οκτώβριος με στόχο να ηχήσει παντού το μήνυμα της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.

Σημαντικές προσωπικότητες του επιχειρηματικού, καλλιτεχνικού, επιστημονικού και δημοσιογραφικού κλάδου ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω από την ομπρέλα που έχει δημιουργήσει το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, προσφέροντας από το 2008 στήριξη σε γυναίκες που χτυπήθηκαν από τον καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το Sail for Pink, ωστόσο φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η δράση θα γίνει διαδικτυακά με στόχο να βλέπουμε μπροστά μας μόνο... ροζ ως υπενθύμιση της αξίας της πρόληψης.

Με μόλις έξι ευρώ, καθεμία/καθένας μπορεί να προμηθευτεί είτε το μπλουζάκι είτε τα βραχιόλια της καμπάνιας, ενώ όλα τα έσοδα διατίθενται αποκλειστικά για τη στήριξη γυναικών που νοσούν από καρκίνο.

Από εκεί και έπειτα τα βήματα είναι απλά. Φοράμε το μπλουζάκι ή τα βραχιόλια, βγάζουμε μια φωτογραφία και την αναρτούμε στο διαδίκτυο με tag @almazoisthessalonikis και @sailforpink και τα αντίστοιχα hashtags #almazoisthessalonikis και #sailforpink. Έτσι θα δημιουργήσουμε ένα δίκτυο για να φτάσει παντού το σημαντικό μήνυμα που δίνει κυριολεκτικά ώθηση για τη ζωή.

Παράλληλα, στο βίντεο για την προώθηση της καμπάνιας συμμετέχει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου ενώ τη μουσική έχει επιμεληθεί στο συγκρότημα Koza Mostra.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, η πρόεδρος του Άλματος Ζωής, Κούλα Δερεκενάρη σημείωσε ότι το να διαγνωστεί κάποιος με καρκίνο ειδικά την περίοδο της πανδημίας είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πρόσθεσε ωστόσο ότι από την πρώτη στιγμή τηρούνται στο ακέραιο όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Η πανδημία δεν σταματά τον καρκίνο, αλλά η πρόληψη μπορεί», τόνισε.

Η Κ. Δερεκενάρη τόνισε πως στο πλαίσιο της δράσης θα φωτιστεί ροζ και το Θεαγένειο αλλά και το κτήριο του Άλματος Ζωής.

Από την πλευρά της η Δέσποινα Παρτσιά ανέφερε πως ο καρκίνος χτυπά ακόμα και νέες γυναίκες απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν στην αλυσίδα της καμπάνιας.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε διαδικτυακά και η Πόπη Τσαπανίδου, δηλώνοντας ιδιαίτερα συγκινημένη ενώ απηύθυνε έκκληση σε όλους να κάνουν ροζ το διαδίκτυο με τις φωτογραφίες τους.

Τέλος, η διοικήτρια του Θεαγενείου, Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή ευχαρίστησε το Άλμα Ζωής για τη χρόνια συνεργασία και τη στήριξη που προσφέρει σε όλες τις γυναίκες αλλά και το μηχάνημα προτεραιότητας που χάρισε ο Σύλλογος στο νοσοκομείο και αναμένεται να μεταφερθεί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό της μονάδας ημερήσιας νοσηλείας στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Πυλαίας, δωρεά της Μαριάννας Λάτση.

Δείτε - Θεσσαλονίκη: Μετακομίζει το 2021 η μονάδα ημερήσιας νοσηλείας του Θεαγενείου