Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
x

ΡΟΖΕΝΜΠΕΡΓΚ: ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ ΙΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Νωρίς είναι ακόμα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την εμφάνιση κρουσμάτων του συγκεκριμένου ιού.

Λιγότεροι του 1% είναι αυτοί που νοσούν από τον ιό του Δυτικού Νείλου εφόσον τσιμπηθούν από κουνούπια στη χώρα μας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.

«Είμαστε ακόμη νωρίς, τα κουνούπια τώρα αρχίζουν να εμφανίζονται, δεν έχει ακόμη αναφερθεί κανένα κρούσμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Είμαστε προμηθείς, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας υπάρχει για αυτό το λόγο, ώστε έγκαιρα να δίνει το σύνθημα και την ενημέρωση», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιγράφοντας την παρούσα κατάσταση.

«Είναι Μάιος, είναι ακόμη νωρίς και μάλιστα είναι μια περίοδος με βροχές, για παράδειγμα στην Αθήνα, πράγμα που σημαίνει ότι πολύ έγκαιρα, από πολύ νωρίς όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας θέλει να αφυπνίσει και να ενημερώσει την κοινή γνώμη και να προειδοποιήσει ότι πράγματι περιμένουμε και φέτος, όπως και σε προηγούμενες χρονιές, μια έξαρση των συρροών, της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου» τονίζει ο κ.Ρόζενμπεργκ. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αναφέρει δε πως ήδη ο συγκεκριμένος Εθνικός Οργανισμός, γνωστός μέχρι τον νόμο 4600/2019 (ΦΕΚ 43 Α/ 9.3.2019) ως ΚΕΕΛΠΝΟ, «έχει καλέσει και τις Υπηρεσίες Περιφέρειες Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών και έχει υιοθετήσει ένα πολύ έντονο πρόγραμμα ψεκασμών και προνυμφοκτονίας», το οποίο «εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά στα περισσότερα διαμερίσματα». Σε κάθε περίπτωση δε ο κ.Ρόζενμπεργκ δεν παραλείπει να σημειώσει με έμφαση και κατ' επανάληψη πως το «πιο σημαντικό είναι η συνεισφορά και η ενημέρωση του κόσμου, ο οποίος πρέπει πρώτα από όλα να προσέχει σε ό,τι αφορά τα τσιμπήματα των κουνουπιών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ