Skip to main content

Ρύθμιση του τραπεζικού της δανεισμού ύψους 4,7 εκατ. ευρώ πέτυχε η Compucon

H εισηγμένη, που βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης, κατάφερε μετά από διαπραγματεύσεις με τις πέντε δανείστριες τράπεζες νέα ρύθμιση του προγράμματος αποπληρωμής του δανεισμού της.
Τη ρύθμιση του τραπεζικού της δανεισμού συνολικού ύψους περί τα 4,7 εκατ.ευρώ πέτυχε η βορειοελλαδική εταιρία ανάπτυξης κεντητικού λογισμικού Compucon, η οποία παίρνει έτσι μια ανάσα ρευστότητας, ώστε χρηματοδοτήσει τις παραγωγικές δραστηριότητές της και να δημιουργήσει ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για τη μελλοντική της πορεία. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, η Compucon μετά από διαπραγματεύσεις με τις πέντε δανείστριες τράπεζες μετέτρεψε σε μακροπρόθεσμο το πρόγραμμα αποπληρωμής  του δανεισμού της.

Η γενική συνέλευση είχε ως μοναδικό θέμα την αλλαγή έδρας της Compucon, που σήμερα βρίσκεται στο κτίριο Thomas στο 9ο χλμ Θεσσαλονίκης-Θέρμης, με στόχο τη μείωση των εξόδων της. Ωστόσο, τελικώς δεν ελήφθη απόφαση για την αλλαγή της έδρας, καθώς στο διάστημα που μεσολάβησε από τη δημοσίευση της πρόσκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης βρέθηκε μικρότερος χώρος στο ίδιο κτίριο, όπου στεγάζονται και σήμερα τα γραφεία της.
 
Η Compucon, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στην κατηγορία επιτήρησης του ΧΑ από τον Απρίλιο του 2009, προχωρά σε συμπίεση των λειτουργικών εξόδων και περικοπές δαπανών, ενώ επικεντρώνεται σε δραστηριότητες που παρουσιάζουν υψηλά περιθώρια κέρδους. Ήδη, προς αυτήν την κατεύθυνση η Compucon έχει προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της στα 20 άτομα από 54 άτομα, που αριθμούσε πριν από 16 μήνες.

Η εταιρία θα παρουσιάσει εφέτος επιδείνωση των μεγεθών της και περαιτέρω ζημίες εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, που έπληξε κατά κύριο λόγο τις πωλήσεις κεντητικού λογισμικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πωλήσεις κεντητικού λογισμικού μόνο στην αγορά των ΗΠΑ από 2 εκατ. ευρώ προ της κρίσης έπεσαν στα επίπεδα των 600.000 ευρώ. Πάντως, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τον τομέα του laser και την τηλεματική, όπου αρχίζει να κινείται η αγορά, καθώς και από τη στροφή σε δραστηριότητες που παρουσιάζουν υψηλά περιθώρια κέρδους. Η διοίκηση της Compucon προσδοκά ότι θα καταφέρει το 2010 με μικρότερο τζίρο να γυρίσει σε κερδοφορία.