Skip to main content

Ρυθμό ανάπτυξης 5% για το 2010, παρά την κρίση, προβλέπει η Χήτος ΑΒΕΕ

Νέες συσκευασίες προιόντων σχεδιάζει η εταιρεία για το 2010, που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μεταξύ Μαρτίου-Απρίλιου, όπως δηλώνει στη Voria.gr o Αντιπρόεδρος της Χήτος ΑΒΕΕ κ. Βασίλης Χήτος.
Ρυθμό ανάπτυξης τουλάχιστον 5% για το 2010  επιδιώκει η διοίκηση της Χήτος ΑΒΕΕ, που παράγει και διακινεί στην αγορά το φημισμένο φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ,  επιδιώκοντας τη διατήρηση της δυναμικής της στο χώρο του εμφιαλωμένου νερού, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της εταιρίας κ. Βασίλης Χήτος, μιλώντας στη Voria για την πορεία της επιχείρησης.
Για το νέο έτος, τονίζει ότι η ανάπτυξη προβλέπεται να ενισχυθεί και από δύο νέα λανσαρίσματα που σχεδιάζει για το 2010, όπου το πρώτο θ’ αφορά σε αλλαγή συσκευασίας προϊόντος της, ενώ το δεύτερο θα αφορά σε νέα συσκευασία που δεν υπάρχει στη γκάμα συσκευασιών της και θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον ερχόμενο Μάρτιο με Απρίλιο.

Παρά τη γενικότερη ύφεση και την κάμψη στην κατανάλωση η Χήτος ΑΒΕΕ και το 2009 κινήθηκε σε ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σύμφωνα με τα στοχεία που έδωσε ο κ. Χήτος για το  2009, εκτιμά  αύξηση της κερδοφορίας κατά 10%-15% και του τζίρου κατά 2,5%, έναντι του 2008, που για την εταιρεία έκλεισε με κέρδη 5,7 εκατ. ευρώ και με κύκλο εργασιών 45,6 εκατ. ευρώ.
 Σημειώνεται ότι τo 2008, ο κύκλος εργασιών  της Χήτος ΑΒΕΕ αυξήθηκε κατά 11,6%, φθάνοντας στα 45,6 εκατ. ευρώ από 40,8 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2007, ενώ μικρή ενίσχυση σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων κατά 7,7% το 2008 συγκριτικά με το 2007.
Ο κ. Χήτος τονίζει ότι από το 2008 το νερό ΖΑΓΟΡΙ καταλαμβάνει την πρώτη θέση του κλάδου του, με μερίδιο αγοράς, το οποίο σύμφωνα, με στοιχεία της Nielsen, ανέρχεται στο 25% στο σύνολο της κατηγορίας.
Μέγιστο μέλημα της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, που έχει την έδρα της στην Ηπειρο, ήταν και είναι η διασφάλιση ποιότητας σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας.  Το νερό ΖΑΓΟΡΙ είναι επίσημα αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως φυσικό μεταλλικό νερό και υποβάλλεται σε αυστηρούς ελέγχους,  σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις των προτύπων ΕΛΟΤ1416 (HACCP) και ΕΛΟΤ ISO 9001 από τους φορείς πιστοποίησης TUV HELLAS και TUV CERT που αφορούν στη διαχείριση της υγιεινής, της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στοχεύει στη διατήρηση της υψηλής ποιότητας τόσο του προϊόντος όσο και των προσφερομένων υπηρεσιών, στην αύξηση της παραγωγικότητας και των πωλήσεων μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση όλων των τμημάτων, αλλά και την ενίσχυση της ήδη ανταγωνιστικής θέσης που κατέχει. Τοποθετεί τον πήχη στο υψηλότερο σημείο του και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει αυτό που όρισε ως θεμέλιο λίθο της λειτουργίας της, το σεβασμό στο μοναδικό αυτό υλικό που διάλεξε η φύση για να δώσει ζωή και ονομάζεται ΝΕΡΟ.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η Χήτος ΑΒΕΕ, το νερό ΖΑΓΟΡΙ και ο εθελοντικός οργανισμός για τα παιδιά το «Χαμόγελο του Παιδιού»,
σε πρόσφατη εκδήλωση που οργανώθηκε αρχές Δεκεμβρίου του 2009 για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για πρώτη φορά, των κλήσεων της Εθνικής Γραμμής SOS 1056, από το Μάιο του 2009 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.
Έξι μόλις μήνες μετά την ενίσχυση της στελέχωσης της Εθνικής Γραμμής SOS 1056 με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό από το ΖΑΓΟΡΙ, τα αποτελέσματα των ληφθέντων κλήσεων δείχνουν να έχουν μεγαλώσει ανησυχητικά.
Συγκεκριμένα, από το Μάιο έως και το Νοέμβριο 2009 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 221.396 κλήσεις, συγκριτικά με 87.866 που είχαν γίνει το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής χρονιάς. Η Χήτος ΑΒΕΕ θα συνεχίσει την κοινωνική ευαισθησία της, καθώς πάντα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο και ειδικά στα παιδιά.

Εταιρικό Προφίλ

Ξεκινώντας την παραγωγή αναψυκτικού πίσω στα 1955 η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ έθετε τις βάσεις για την εξέλιξη της σαν μια από τις μεγαλύτερες μονάδες εμφιάλωσης στην Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία που είχε αποκτήσει, το 1988 παίρνει μια απόφαση που προξενεί απορίες, να εμφιαλώσει νερό. Μόλις δεκαέξι χρόνια μετά η ιστορία δικαιώνει την απόφαση αυτή αφού το εμφιαλωμένο νερό κατακτά όχι μόνο την ελληνική αλλά και την παγκόσμια αγορά. Η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. σήμερα διαθέτει δύο ιδιόκτητες αναγνωρισμένες πηγές φυσικού μεταλλικού νερού και δύο εργοστάσια εμφιάλωσης στα οποία είναι εγκατεστημένες επτά παραγωγικές γραμμές στις περιοχές Περίβλεπτος και Κρανούλα, της ευρύτερης περιοχής των Ζαγοροχωρίων. Παράλληλα, διαθέτει μια Τρίτη βιομηχανική μονάδα στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων η οποία παράγει pet – performs και πλαστικά πώματα καθετοποιώντας και υποστηρίζοντας τη λειτουργία των δύο εμφιαλωτηρίων. Η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. προβάλλει ως η πλέον δυνατή και ανταγωνιστική - αμιγώς ελληνική – εταιρεία στο χώρο, παρουσιάζοντας μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών.